Search This Blog

Jul 20, 2016

Cracks that wont heal..

apa yang aku nak sampaikan ialah..

kau tengok orang tu gembira tak semestinya dia sedang melalui hari2 yang menggembirakan..

mungkin dia tengah menahan diri dari menangis dan tahan sebak..

dia cover dengan senyuman, dan gelak ketawa..

tapi mungkin ada satu masa dia masam je muka kusam..

lagi nak hadap dengan kerenah orang-orang sekeling yang kadang-kadang memang tak hirau pun pasal masalah kau.. mereka dan attitude mereka.. apa kau boleh buat? sabar.. just sabar dan telan je..

kau tak payah buat muka kesian, tak payah cite sgt msalah kau sebb mereka-mereka tu bukan tahu pun dan tak nak tahu pun masalah kau even masalah kau tu melibatkan kewarasan minda separa sedar...they dont give a shit about it..

dah la dibebani dengan perkara yang kau sendiri takde solution.. wait..bkn takde solution tapi perkara yang perlukan extra time utk solution tu.. tapi kau tak punya masa..

kau nak sendirian je.. kau nak time untuk bersendiri tapi kau tak dapat time tu sebab kau kena bergaul kau kena keluar jumpa orang.. kalau taknak dicop depressed..

kau simpan rahsia..pendam sorang2.. orang tak tahu.. kau tak boleh aspect pll will notice.. kau cederakan ciri kau sendiri sebab terlalu tertekan.. kau memberontak..

kau takde keberanian nak move foward..kau menyesal dengan previous time wasted when ure young.. kau menyesal dengan keputusan kau dulu2.. kau fikir theres no place in this world for you.. litterarily..

u will start to think , "have i lost my mind?"

ure about to actually..

kau frust.. byk benda yang buat kau frust.. tapi kau tak boleh nak let it out.. what shud u do then? what?

it's not about what u dont have.. it's all about what u already have.. it's what u had is the issue..

tahun depan..apa yang menanti kau?? masih sama atau masih ada cahaya kebebasan menanti..



*2016 did a terribly year for me so far..