Search This Blog

Sep 29, 2015

Snookum snookums...

Currently obsess with this such a cute and lovely song called The Cuppy Cake.

I can imagine the singing toddler hahaha seriously adorable.. 




video



Here's the lyric :)

You’re my Honeybunch, Sugarplum
Pumpy-umpy-umpkin, You’re my Sweetie Pie
You’re my Cuppycake, Gumdrop
Snookums-Boogums, You’re the Apple of my Eye

And I love you so and I want you to know
That I’ll always be right here
And I love to sing sweet songs to you
Because you are so dear



Hunny Bunch

Sweetie pie

Sep 1, 2015

Belum cukup berusaha lagi...

"If only i can turn back time to when i was teenagers, back on those days where my weight doesnt worry me too much like i am now"

Too much meds made me like this? i think nope.. Was born with 4.3kgsomething, grew up with those unhealthy fast food, chocoholic, cheesaholic, chicken-holic, and lotsa other holic are the reasons i think.. 

Rumusan yang dapat dibuat, semakin meningkat dewasa semakin meningkat naik jugaklah jarum penimbang tu..grrr ok im so tense ! 

"Dah 20thun dok praktik benda yang sama pastu nak brubah dalam masa 20 hari??2bulan? 20bulan even blm tentu boleh derrr." talked to my self.. sooo lackofconfident  of coz la susah kan.. tapi bak kata pepatah nak 1000 daya xnak 1001 alasan kan... tapi seriously i dont give a damn to the pepatah pun...so shame of me kan???uwaaaaa 

looking at the penimbang pun dah ngeri nk timbang berat badan... bukan x usaha.. dah banyak usaha... u name it ape je yang tak try...but none of them dint last.. sebab?? sebab malas dan takde disiplin !!! some more sbelum ni stay dengan family and makan minum umi yang sediakan..perghh betuah pnya anak kan tapi nk wat camne tiap kali nk masuk dapur umi ckp xyah..then wiken je masak..erkk..hehehe  
dulu before kawen mende ni biasa je bagi aku.. but then bila dah kawen ni..rasa membuak2 untuk loose weight i think ive said tis so many time dah dlm thn ni je.. ...

Senang naik tp susah nak turunkan berat badan... berat badan aku hanya akan susut bila time aku sakit...  example mcm aku sakit dolu2 mmg kering badan sbb x makan... terasa sgt light badan ku...syok tapi bila dah sakit ape yang syok nyekan... akibat pengambilan ubat-ubatan berlebihan juga merupakan salah satu faktor kenaikan berat badan yang mendadak sebab campuran morfin or drugs dlm ubat2 tu... and it is a fact !! when u sick u lost appetite then lost weight but no point coz ure sick..