Search This Blog

Sep 24, 2014

Wordless Wednesday: The Other Half

Wordless Wednesday 





...La ilaha illa anta subhanaka inni kuntu minaz zalimin...

May 8, 2014

Just a little human.

Just thinking about it made me feel ..hmm im out of words...
Its the burden we need to carry.. as a Human.. no escape.. 

never wanna cry again


HUMAN





I can hold my breath

I can bite my tongue
I can stay awake for days
If that’s what you want
Be your number one
I can fake a smile
I can force a laugh
I can dance and play the part
If that’s what you ask
Give you all I am


I can do it

I can do it
I can do it



But I’m only human

And I bleed when I fall down
I’m only human
And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
I’m only human, yeah



I can turn it on

Be a good machine
I can hold the weight of worlds
If that’s what you need
Be your everything


I can do it

I can do it
I'll get through it



But I’m only human

And I bleed when I fall down
I’m only human
And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
I’m only human, yeah



I’m only human

I’m only human
Just a little human


I can take so much

Until I’ve had enough



‘Cause I’m only human

And I bleed when I fall down
I’m only human
And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
‘Cause I’m only human, yeah

May 6, 2014

Bulan ni bulan apa?

Situasi dalam radar disekitar Bukit Katil Melaka baru-baru ini....


While watching tv.. cite masterchef junior ... 

Me               : Ermm abg, harini berapa haribulan ek?
Husband     : 2 haribulan (sambil main game kat tab)
Me               : Oo ok.. bulan ape ek?
Husband     : Bulan mei lah...kenapa??
Me:              : Bulan mei ada ape ek?
Husband     : Bulan mei ada cuti hari pekeje ngan hari wesak lah... (sambung main tab balik)
Me               : Hmm tau lah yg tu.. then ada ape lagi dalam bulan mei??? (sambil menjengilkan                         mata ke arah beliau ....
Husband     : Oh lupe... bulan mei abg kena pegi kursus nanti... 
Me               : Kursus mana plak.. hurm ok fine lah... (nak bgn g kitchen then suddenly he                                     stopped me)
Husband     : Emm.. muka by dah bolat lah..haHahAahaHa ( pointing his finger all over my face                         konon nya lukis bolatan while laughing)
Me               : erghh no im not ! uwaaaaa kijammm mana ada bolat.. ni teknik pencahayaan                                je...!! (tetiba ckp org bolat...grrr)
Husband     : hehehehehe ... abg nak teh o panas tau dgn jempot ikn bilis yer..... 
Me               : Haihhh abg niiii.. by kamehameha kanggg...



#Loving the life as i am now.. from love with love..

p/s: husband always think he's goku =_=" dragonball dgn dia xdpt dipisahkan... haizz

Jan 8, 2014

Cerita pertama untuk tahun 2014

Assalamualaikum fellas,

Agak lama menyepi dari blog yg serba biasa ni... busy with my hectic life, works and family.. Masa ada, tapi tak sempat.. rindu untuk berblogging... dan bersosial.. bersosial yg aku maksudkan disini ialah go out with buddies, hubby, families and travelling, vacation and all those related stuffs la hehehe....




Tahun 2014.
Apa ada dalam tahun 2014? im not sure yet.. tapi, i hope and pray smoga dipermudahkan semua urusan, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan inshaa Allah kalau ada rezeki, dikurniakan cahaya mata.. AMIN.
Azam tiap2 tahun aku sama je, hope to be better than before, dan untuk kurus. Well, alhamdulillah tahun 2013 azam aku salah satunya nak menamatkan zaman bujang, and Alhamdulillah syukur, im married now :) kini aku seorang isteri, isteri kepada Mohd Fuzi Hassan..it has been 8 months since our solemnization alhamdulillah... time flew fast thou..hihi..
Dan untuk tahun 2014, terlalu banyak yang akU idamkan dan impikan... one of my wishes adalah berharap agar permohonan pertukaran diluluskan although i love my current job huhuhu so that i can be/stay with my hubby.. inshaaAllah ... AMIN.

December 2013.
Ada apa juga dalam bulan Dec? well ya..hehe its my birthmonth which my birthdate is on 14th Dec.. hahaha ok, im old...getting old and chubs huuu whatever la kan... So, my first ever birthday celebration as a married girl is on age of 25th hehe alhamdulillah AMIN..
First time ever jugak celeb birthday bersama En Suami (masa berkenalan dulu celeb birthday? tak pun, just wishes by texts and rcvd present posted by him hehe coz PJJ), celebrated with my family and colleagues yg bagi cakes etc...  So dah kawen ni dapat la celeb dengan hubby kan, face to face lagi hehe... eventhou he's not the first person to wish (coz of his notty plan grrrr) still rasa happy and terharu and and and...mixed feeling lah org kate..hahaha... hermmm... papepn, i love my life now :)

January 2014.
Tahun baru kali ni disambut sebagai perantauan... Putrajaya with friend/roomate Ms.Fateha and my other housemates yang awesome Ayu and Shela... Malam tahun baru tu kat putrajaya ada Malam Ambang Merdeka but we all tak pegi pn just stayed at home watching tv and huha huha dengan homies hahaha.... then on the 1st of Jan 2014 tu me and Teha pegi jenjalan, release tension katanya...haha tapi tak release jugak sebab byk $$$ keluar sebab shopping hahaha... once a while boley laaa... ;)
Januari jugak aku dah moved out from rumah lama..huhu so sad..rindu budak2 tu semua..Baru 2 hari kot pindah rumah/bilik baru... the rental is reasonable la but the house. . . ?ermm ok la kot... huhu...  *__*
I need more time to adjust and adapt... not kind of person who can fit people easily...im an introvert kalau mengikut kajian para doktor2 semua hehe tapi i just think im not... Bila kita ramah dan mesra, the other side plak yang masam mencuka...dah macam awkward plak .... seriously janggal kot... dahla i ni jenis yang mudah sentap..opsss mudah sentap ke? hahaha ok maybe a lil bit sentap kot hehehe... but inshaaAllah i hope everything will getting better and smooth.... try to be nice with people inshaaAllah mungkin be rewarded with something nice jugak kan...huhuhu...

At the time im writing this post, dah habis waktu kerja and i should go home..tapi.... macam malas sgt nak balik.... Teha is not home (balik kampung hehee) so im all alone at home with "so called house-stranger-mates" hahahahaha jahatnya aku ....

Papepun, smoga Allah mempermudahkan segala urusan kita semua pada tahun ini dan inshaaAllah onwards....AMIN..

Well, i better continue my work....see yall soon ~~~

p/s: need to get rid of my old clothes..nak derma tapi takut baju dah tak elok..so?huhu btw, rinduuuu en suami so muchhhh hihihihi with love to love...peace!