Search This Blog

Sep 10, 2013

Talking about Regret

Assalamualaikum.. 
Salam September fellas !!!

ala2 "wake me up when september ends" gitue!
Ogos yang penuh dengan dugaan dan cabaran, berlalu meninggalkan kesan yang mendalam dalam diri ini... 
bercakap mengenai penyesalan.. ya, semua manusia pernah rasa menyesal yang amat kan.. 

Beberapa bulan yang lepas, aku dikunjungi seseorg untuk mengiklankan product dorg.. basicly product tu macam weight management stuff lah.. untuk mengurus dan body shaping.. dan aku skali lagi mmg rasa berminat setelah mencuba sendiri product tu /by wearing it/ so rasa cam best coz memang best  la kan kalo x xkan boleh beli benda tu kan...typical human feeling masa tu mmg attached gile ah dengan product tu rasa berkobar2 nak barang tu kan... ..so ive made quite a big mistake jugak lah..org kata ukur baju dibadan sendiri kan, i did ukur baju tu dibadan sendiri tapi masalahnyee kalau pakaian je yang memainkan peranan tapi pemakanan dan lifestyle tak berubah tak guna jugak beli product yang beriban-riban tu... and yes!! now im totally regret.. sepatut nye dari aku beli benda alah tu baik aku beli sauna lagi best..lagi murah... but no! i bought the product !

first 3 month pakai memang best.. i wore it time my wedding and im feeling great about it.. but lama-lama, encik husband tanya... "by pakai ni tak effect ke kalau ada baby nti kot2 kalau lekat tp time tu tak tahu, then by pakai corset ni tak bahaya kan bby ke? kan by pakai hari2 benda ni" there u goooo ..question asked by hubby membuatkan aku tertanya2 what if situasi tu btl2 berlaku? aku tak nak sebab nak kurus, blh mrisiko kan benda lain..tah lah..dilemma.. skrg ni suami larang aku ambil sebarang ubat2 kurus sejak kes dulu2 dimana aku sakit disebabkan terlalu byk ambik ubat kurus...so skrg ni aku kena senaman je lah ek??ermm bila time nak senam ??petang balik keje..er tu pun kadang2..wiken..lagi lah..balik melaka.. bila balik melaka selalu je ada hal pegi sana sini... so bila nak senam nye? grrrr 

dalam kepala ni, byr benda tu beriban2 baik aku beli thread mill ke, yang tempat sauna ke, basikal senam yg letak dlm umah tu ke.. ape2 lain ke yang boleh letak dlm rumah... tapi 1 kebaikan product ni..nanti bila aku pregnant (insyaAllah) after bersalin tak perlu susah2 dah cari bengkung,,sebab corset tu dah ada.. huhuhu 

erghhh dilema sekarang ok!! rasa cam takde perubahan je dan aku menyesal gile ambik product tu !!!! 

hurmmmm but its damn too late !! 

gotta keep it and making every penny counts !!!!!

p/s: i should have listen to u first husband..huhuhuhu

2 comments:

  1. sama2.. hbs basah pp den kene muaaahh ketat2 oleh youuu mylo..huahauhau !

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti nak peluk ciom ketat2 lagi sarah hahaha basah sebb peluh..erkkk

      Delete

surat-surat untuk ku... hihi