Search This Blog

Aug 5, 2013

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1434 HIJRAH

Alhamdulillah hampir 2 bulan lebih dah bergelar seorg isteri.. wife to encik suami, Mohd Fuzi hassan.

Since married, i learnt a lot of new things.. like cooks, how to be a good housewife, how to clean up our house, yng penting dapur bersih maklum lah kan PJJ, weekend spouse haha.. kemas living room tu biasa.. toilet?err of coz la encik suami yang bersihkan haha.. buat '5S' kat rumah especially clean up baju2 encik fuzi semua...then iron semuaaaaaaaa baju2 keje dia untuk stock sminggu...love it!! :)

Tahun ni first year beraya sebagai seorg isteri, im thrilled, happy and excited but deep in my heart...im unhappy..coz first day raya im here at kelantan and he's there at mersing preparing our majlis bertandang on Syawal 4th, huhuhu...sedih dan sayu bila dengar lagu raya..bila terfikirkan pagi raya pertama time nak pegi smyang raya tu..ya Allah... sesungguhnya dugaan Mu ini kecil berbanding dgn insan lain yang tidak dpt beraya bersama insan2 yang tersayang....

Semalam 4/8/13 dah beraya awal2 before balik putrajaya semula...dah bermaaf-maafan awl2 dah..hehehe actually tak perlu tunggu hari raya untuk mintak maaf ni... sebagai seorg anak pada ibu bapa, isteri kepada suami.. kalo boleh mohon lah maaf sekurang2nya 2kali sehari bak kata Ustaz Azhar Idrus.. pertama nya pada awal pagi selepas subuh sblm nak pegi keje or mana2 dan yang ke dua nya pada sebelum tidor.... insyaAllah... :)

Kali pertama ini akan kuabadikan selamanya dlm hati, walau hnya pada raya ke3 dpt balik mersing jumpa suami tercinta...err macam dah dapat bayangkan dah pagi raya pertama tu selepas subuh mesti nanges punyalahhh pastu call mr jaanu nanges2 hahahahhahaha ok itu mungkin akan berlaku. =_="

Harini 5hb encik fuzi sudah pn selamat balik kampung beliau... my turn plak 6hb ni balik kelantan...to be with my beloved family... walaupun suamiku x pulang bersama..tp dia tetap bersama aku dalm hati ni :)
Ya Allah.. smoga selamat pulang ke kampung ku... amin...


*********************************************************************************

Di kesempatan ini, ku mohon seribu kemaafan, andai kata ada kata-kata dan perbuatan yang mengguris hati dan perasaan insan-insan disekelilingku, kawan-kawan dan kaum keluargaku.... Maaf diatas kekhilafan ku yang hanya insan biasa ni...

For my beloved husband, sejuta kemaafkan ku pinta andai ada salah dan silap ku terhadap mu sayang....love u so much mere jaanu... 

SALAM AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

dari

Mimi & Fuzi






p/s: abg sayang tunggu by raya ke3 ek nanti kita main bunga api same! love u ketat2 ahhh muahhhh hihi

2 comments:

  1. Selamat Hari Raya , so sweet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru prasan coment hangpa... Selamat hari raya maaf zahir aje ye..heheh

      Delete

surat-surat untuk ku... hihi