Search This Blog

Aug 26, 2013

what to expect when u're berhijab - Shila Amzah

Saying "Alhamdulillah" while waist-to-waist pose with a non muslim man... 

what to expect when u're muslim, plus wearing hijab/tudung ... 

[self reminder to me]




Aug 21, 2013

Cinta Abadi - RoseHitam

Salam peeps!! 

Harini terasa blog ku ini memanggil2 untuk menulis sedikit perihal. Actually there's no big deal pun just wanna share 1 song yang skrg ni rasanya hangat di corong2 radio... at first i thought tis song sang by arwah Achik Spin coz vocal dia mcm lebih kurang sama... tapi sebenarnya lagu ni dinyanyikan oleh kumpulan Black Rose if im not mistaken this band from d 80's  kot.. or maybe late 80's early 90's ... A come back for this song in tis year.. best jugak dengar.. lagu dia..mengasyik kan... i'll let u ols layan dulu lagu dia and here's the lyric for ya !!







Kehadiran cintaMu
Menyinari hidupku
Kehangat cintaMu
Mengubati sepiku

Kelembutan hatiMu
Mengubati lukaku
Kedamaian hatiMu
Menyinari hidupku

Belaian manjamu
Penawar resahku
Keluhuran hatimu
Hanya kau kekasihku

Keagungan cintaMu
Bersama impianku
Untuk hidup bersama
Sehingga keakhirnya

Makin membara
Api cintaku
Kau lah yang satu
Kau lah cintaku

Tak mungkin lagi
Berubah hati
Cinta yang suci
Cinta abadi

*p/s - if u guys notice ive made some changes at the lyric coz some of ayat 'mu' saya dah tukarkan kepada 'Mu' coz for me, tiada cinta abadi setanding cinta pada Dia dan Rasul.. so takut nanti terlalu mengagung2kan manusia kang terpesong lak kan... but hey, it up to u guys to make ur own judgement ya... 



Aug 5, 2013

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1434 HIJRAH

Alhamdulillah hampir 2 bulan lebih dah bergelar seorg isteri.. wife to encik suami, Mohd Fuzi hassan.

Since married, i learnt a lot of new things.. like cooks, how to be a good housewife, how to clean up our house, yng penting dapur bersih maklum lah kan PJJ, weekend spouse haha.. kemas living room tu biasa.. toilet?err of coz la encik suami yang bersihkan haha.. buat '5S' kat rumah especially clean up baju2 encik fuzi semua...then iron semuaaaaaaaa baju2 keje dia untuk stock sminggu...love it!! :)

Tahun ni first year beraya sebagai seorg isteri, im thrilled, happy and excited but deep in my heart...im unhappy..coz first day raya im here at kelantan and he's there at mersing preparing our majlis bertandang on Syawal 4th, huhuhu...sedih dan sayu bila dengar lagu raya..bila terfikirkan pagi raya pertama time nak pegi smyang raya tu..ya Allah... sesungguhnya dugaan Mu ini kecil berbanding dgn insan lain yang tidak dpt beraya bersama insan2 yang tersayang....

Semalam 4/8/13 dah beraya awal2 before balik putrajaya semula...dah bermaaf-maafan awl2 dah..hehehe actually tak perlu tunggu hari raya untuk mintak maaf ni... sebagai seorg anak pada ibu bapa, isteri kepada suami.. kalo boleh mohon lah maaf sekurang2nya 2kali sehari bak kata Ustaz Azhar Idrus.. pertama nya pada awal pagi selepas subuh sblm nak pegi keje or mana2 dan yang ke dua nya pada sebelum tidor.... insyaAllah... :)

Kali pertama ini akan kuabadikan selamanya dlm hati, walau hnya pada raya ke3 dpt balik mersing jumpa suami tercinta...err macam dah dapat bayangkan dah pagi raya pertama tu selepas subuh mesti nanges punyalahhh pastu call mr jaanu nanges2 hahahahhahaha ok itu mungkin akan berlaku. =_="

Harini 5hb encik fuzi sudah pn selamat balik kampung beliau... my turn plak 6hb ni balik kelantan...to be with my beloved family... walaupun suamiku x pulang bersama..tp dia tetap bersama aku dalm hati ni :)
Ya Allah.. smoga selamat pulang ke kampung ku... amin...


*********************************************************************************

Di kesempatan ini, ku mohon seribu kemaafan, andai kata ada kata-kata dan perbuatan yang mengguris hati dan perasaan insan-insan disekelilingku, kawan-kawan dan kaum keluargaku.... Maaf diatas kekhilafan ku yang hanya insan biasa ni...

For my beloved husband, sejuta kemaafkan ku pinta andai ada salah dan silap ku terhadap mu sayang....love u so much mere jaanu... 

SALAM AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

dari

Mimi & Fuzi






p/s: abg sayang tunggu by raya ke3 ek nanti kita main bunga api same! love u ketat2 ahhh muahhhh hihi