Search This Blog

Jul 29, 2013

Routine for the past 3 weeks

Assalamualaikum... Harini Ramadhan hari yang ke 21...alhamdulillah..masih lagi diberikan kekuatan untuk berpuasa insyaAllah sehingga habis bulan ramadhan...amin..

Ramadhan tahun 2013 ni menyaksikan aku sudah pun bergelar seorang Isteri.. Buat pertama kali aku berpuasa perantauan tanpa keluarga, dan petama kali berpuasa sebagai seorg isteri... alhamdulillah.. tapi the sad part is im apart from my husband... long distance marriage kan.. although being apart from my family and husband..i feel blessed..

Well since our majlis bertandang akn dibuat pada Syawal ke-4 kat mersing, maka byk lah persiapan yang belah husband kena buat... sooo...he has to balik kampung sokmo la kan..on weekend.. and i, kena lah follow... we've been balik kampung for the 3 consecutive week (cewahhhh kelas kaw ayat nak omputeh je isk) hahahahhaha...

my routine for these 3-4 weeks same je... setiap hari jumaat balik melaka samada by bus or dia hambik...
then pagi2 sebelum suboh lagi gerak to mersing... tiring i must say, but that's the only time we have kan..and alhamdulillah bersyukur dapat spend time dengan suami tercinta... nasib baik lah jarak antara putrajaya - melaka neh dekat jugak lah dalam 3hours trip.... yang terkilan nya..tak dapat balik kelantan selalu :( sobsss...
dah rindu pada family... umi abah, adik2 nazim aniq abg nazli sume tu... uwaaaaaa rindu ayam percik umi, rindu ayam gulai umi...ayam black pepper..ayam pedas... nasik ayam...waaaaaaaaa teramat2lah rindu.. nah skrg rasakan mimi dulu nak sgt kan merantau..skrg dah dpt merantau baru taw langit tu tinggi ke rendah,rindu umi n keluarga... err suami pun rindu amat jugak tp boleh jmpa weekend sokmo...heehehe...

Syawal pula sama la...syawal pertama sebagai wify tp alhamdulillah tahun ni dpt beraya di kelantan lagi..hehe nti raya ke3 baru balik mersing umoh abe sayey... takut nanti raya petama nanes2 sbb berjauhan dri suami..sobss....

sepanjang perjalanan kami.....

kemestian...naseb kete auto, kalo manual xde blh nye nk pgg tgn kitew gini.. hihi love~



week 1 ~ 13/07/2013 - balik kampung 7am at felda nitar highway...huhu



well cam biasa puan mimi suke bergambau syok sndiri skeping dua..hihi


week 2 ~ 20/07/2013 -  balik kampung lagi, encik suami buat muka boring bila wife dia hasyik suh senyum nk begambau..grr muka sgt supportive ye encik fuzi..



trademark pic hahaha me alone with muka ala2 comel gitew..ahaksss mohon jgn nk muntah yer pff



week 3 ~ 26/07/2013 otw balik mersing, encik suami sedang ralik driving, puan isteri pula sedang asyik taking pictures!!!!



muka puan mimi yang sgt (u name it) sila abaikan eyebag gucci i yang mahal itu ye..ni lah akibatnye x ckup rehat dan tidoq zzZZzzz




p/s: alhamdulillah bersyukur atas nikmat Nya... abg nti bwk balik biskut raya banyak2 yer minggu depan by nk try test biskut raya tu... ngeee love u!!

No comments:

Post a Comment

surat-surat untuk ku... hihi