Search This Blog

Jul 29, 2013

Routine for the past 3 weeks

Assalamualaikum... Harini Ramadhan hari yang ke 21...alhamdulillah..masih lagi diberikan kekuatan untuk berpuasa insyaAllah sehingga habis bulan ramadhan...amin..

Ramadhan tahun 2013 ni menyaksikan aku sudah pun bergelar seorang Isteri.. Buat pertama kali aku berpuasa perantauan tanpa keluarga, dan petama kali berpuasa sebagai seorg isteri... alhamdulillah.. tapi the sad part is im apart from my husband... long distance marriage kan.. although being apart from my family and husband..i feel blessed..

Well since our majlis bertandang akn dibuat pada Syawal ke-4 kat mersing, maka byk lah persiapan yang belah husband kena buat... sooo...he has to balik kampung sokmo la kan..on weekend.. and i, kena lah follow... we've been balik kampung for the 3 consecutive week (cewahhhh kelas kaw ayat nak omputeh je isk) hahahahhaha...

my routine for these 3-4 weeks same je... setiap hari jumaat balik melaka samada by bus or dia hambik...
then pagi2 sebelum suboh lagi gerak to mersing... tiring i must say, but that's the only time we have kan..and alhamdulillah bersyukur dapat spend time dengan suami tercinta... nasib baik lah jarak antara putrajaya - melaka neh dekat jugak lah dalam 3hours trip.... yang terkilan nya..tak dapat balik kelantan selalu :( sobsss...
dah rindu pada family... umi abah, adik2 nazim aniq abg nazli sume tu... uwaaaaaa rindu ayam percik umi, rindu ayam gulai umi...ayam black pepper..ayam pedas... nasik ayam...waaaaaaaaa teramat2lah rindu.. nah skrg rasakan mimi dulu nak sgt kan merantau..skrg dah dpt merantau baru taw langit tu tinggi ke rendah,rindu umi n keluarga... err suami pun rindu amat jugak tp boleh jmpa weekend sokmo...heehehe...

Syawal pula sama la...syawal pertama sebagai wify tp alhamdulillah tahun ni dpt beraya di kelantan lagi..hehe nti raya ke3 baru balik mersing umoh abe sayey... takut nanti raya petama nanes2 sbb berjauhan dri suami..sobss....

sepanjang perjalanan kami.....

kemestian...naseb kete auto, kalo manual xde blh nye nk pgg tgn kitew gini.. hihi love~



week 1 ~ 13/07/2013 - balik kampung 7am at felda nitar highway...huhu



well cam biasa puan mimi suke bergambau syok sndiri skeping dua..hihi


week 2 ~ 20/07/2013 -  balik kampung lagi, encik suami buat muka boring bila wife dia hasyik suh senyum nk begambau..grr muka sgt supportive ye encik fuzi..



trademark pic hahaha me alone with muka ala2 comel gitew..ahaksss mohon jgn nk muntah yer pff



week 3 ~ 26/07/2013 otw balik mersing, encik suami sedang ralik driving, puan isteri pula sedang asyik taking pictures!!!!



muka puan mimi yang sgt (u name it) sila abaikan eyebag gucci i yang mahal itu ye..ni lah akibatnye x ckup rehat dan tidoq zzZZzzz




p/s: alhamdulillah bersyukur atas nikmat Nya... abg nti bwk balik biskut raya banyak2 yer minggu depan by nk try test biskut raya tu... ngeee love u!!

Jul 18, 2013

Tak Usah Bicara - Dayana & Ashraf

Bagi aku, hanya wanita yang menjatuhkan seorang wanita lain....

Hasil nukilan dari Ana Hawana

*****************************************************************************
Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah

Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah...mudah menyebut kun fa ya kun...

Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah...
Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan...




Sedih.... mintak dijauhkan dari perkara sedemikian...
Hanya wanita yang memahami wanita... dan hanya wanita juga lah yang akan menjatuhkan wanita...
Benar kita tak tahu pokok pangkal cerita, tapi..siapalah rela dimadukan dengan cara sebegini... Nauzubillahi'minzaliq..

Semoga Dayana tabah menghadapi ujian ini...amin.

Jul 16, 2013

Cerita tentang P

Cerita Huruf 'P'...

Paklong Punya Pasal, Pagi-Pagi Pakngah Pergi Pasar. Paklong Pesan Pulut Panggang. Parking Pulak Punyalah Payah. Pakngah Pun Pelik, Pasal Pulak Pagi-Pagi Payah Parking. Pakngah Pun Pusing-Pusing Perhati Parking. Pusing Punya Pusing, Pakngah Pun Pening. Penyudahnya Pakngah Parking Pinggir Parit.

Pening-Pening Pun Perut Pakngah Perlu Penuh. Pakngah Pun Pergilah Pekena Pasembor. Pasembor Pulak Punyalah Pedas. Pergh ! Pedas-Pedas Pun Pakngh Pulun. Pakngah Pulun Pelan-Pelan Pasal Pedas. Pastu Pakngah Pun Pulang.

Pakngah Pulang Punyalah Panas. Pakngah Pun Pasang Penyejuk. Pasang Penyejuk Pun Panas. Pakngah Pun Pelik Pasal Pulak Panas. Pakngah Pun Periksa Penyejuk. Patutlah Panas, Penyejuknya Palsu. Pakngah Pun Pergi Pulangkan Penyejuk Pada Peniaga. Pokemon Punya Peniaga!

Pikir Punya Pikir Pakngah Putuskan Pelihara Puyu. Pakngah Perlukan Peruntukan. Permohonan Peruntukan Pulak Punyalah Panjang Prosesnya. Prosedurnya Pun Payah. Pagi Petang Pakngah Panjat Pejabat Pegawai Perikanan. Pakngah Pun Pedap. Penyudahnya Pakngah Pinjam Paklong .

Pinjam Paklong Pun Paedahnya Pat Persen. Pat Persen Pun, Pat Persenlah. Puyu Punya Pasal, Pedulilah. Projek Pelihara Puyu Perlukan Pondok. Pakngah Pun Perbaiki Pondok Pakngah. Pakngah Paku Papan ... Pung Pang Pung Pang Pung Pang Pung Pang Pung Pang Pung Pang Pung Pang Pung Pang .....

Pengetuk Paku Pulak Patah Patah. Pedulikan Pasal Pengetuk Paku Patah. Pikir Pulak Pasal Perkara-Perkara Penting. Pasal Pimpinan PM, Pasal Pilihanraya, Pasal Pembangunan, Pasal Perpaduan, Pasal Pendidikan, Pasal Perundangan, Pasal Perjalanan Parlimen, Pasal Perairan, Pasal Palestin, Pasal Peluang Perniagaan Pabila Puasa ...
Pup .... Pelita Padam !
Pakngah pun pengsan...

Penamat...
adoyaiiiiiiii

Jul 12, 2013

Dia suami ku....

I love looking at him when he sleeping
I love cooking for him
I love watching him playing games
I love him sleep on my tummy
I love him sleep on my lap
I love watching him eating hehe
I love looking at him while he's driving
I love pitchin his mancung nose
I love touching his rounded belly
I love kissing him on the eye
I love to sleep on his muscled arms haha
I love rubbin his beard
I love holding his hand
I love his fingers, pretty fingers *jealous
I love his eyebrows, naughty face like shin chan
I love the smell of him
I love waking up beside him
I love his jokes *sometimes get annoyed also grr
I love poking him hehe *very sensitive man
I love picking up his clothes on the floor and starts 'membebel'
I love i love i love i love i love i love everything about him !!!

Because he is my HUSBAND and i am his WIFE.

He is a very serious man, quiet, tough with the fierce face. But deep inside he is a very sengal, pretty funny and freakin cool!!

i know some of u out there (if ada lah yang bace blog kawe ni kan) feels annoyed with this post..well, be my guest to stop reading my blog..hahahaha

ok ..im done here.



p/s: malam ni sahur masak daging black paper, esok bebuka masak asam pedas..nyummmm !!!