Search This Blog

Apr 4, 2013

kerja dan kahwin is kerja kahwin

Assalamua'alaikum pembuka penceritaan.. cewahh...

Long time i didnt update anything here.. Since my last post ive been very busy..huhu busy with my wedding and my keje of coz kan...
Well, there's so much going on in this year.. alhamdulillah all those good things are really something that ive been waiting for so long..
Got two things i wanna write it down here and share with my fans i mean my frens, whoever yang read my blog ni lah.hihihi

Im so excited yet very nervous and stress sebab masa dah tak lama for me to settlekan semua persiapan for my big day nanti.. skrg ni boleh dikatakan dalam 60% je siap lagi 40% tertangguh dulu.. sedang mencari masa untuk menyetelkan semua perkara2 tu.huhuhu.. My mom tak berapa sihat to help me with all those stuffs..kesian dan risau of her condition kat kampung sana tu.. really need her to get well soon huhu..
InsyaAllah.. praying for everthing will be okay... Amin..

Dalam masa yang sama gak aku dapat keje baru.. alhamdulillah kini aku seorg penjawat awam... Memang dah lama mintak pastu baru dapat.. mula2 tak brapa nak excited sgt keje government ni sebab dah best dah keje kat Acer ..tapi bila dipikirkan balik smpai bila aku nak keje swata kan.. memang la best keje swasta tu tapi tak berapa nak secure sgt. keje government ni sebb ada pencen je kot..pastu my dad and my mom mmg nak sgt aku keje gov ni ... they all mgm kalau boleh nak aku keje gov..
tanggapan aku mula2 pada semua pekeje gov ni sgt leceh.. back then aku slalu condemn pekeje gov ni..mcm2 kerenah la depa semua tu..tapi now bila aku dah start keje sini sebenarnye its cool!!! of coz la each job ada their own cabaran dlm keje kan so pandai2 lah kena handle..

24hb nanti genaplah 2 months im in the gov sector.. ive been placed at Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia di bahagian pembangunan modal insan unit latihan sebelum perkhidmatan. Its a tough job i must say..coz eveything is still new for me and I were required to pick up as much n fast as i can... in here im incharge to handle student under JPA scholarship.. we'll dealing with students, Unis and also parents !!!
u know how parents with their protective attitude kan so we all must attend them all as nice as we can!! hmm..now i faham cmne perasan my mom bila elaun JPA Nina (my lil sister) tak masuk2.hahahahaha keep on calling and asking this and that.. when and how..iskkk pening... kena chk dan inform betul2 if not, kita bagi wrong info nuhh smpai ke ketua pengarah depa dok buat aduan...duhhh!
So now Nina dah tak perlu risau dah pasal duit elaun dia bila nak masuk coz i can check and follow up for her!hahaha untung lahhh~~~

dari segi new colleagues plak they all mmg very nice.. so far..hihihi and insyaAllah always gonna be nice like that la kan,.. keje kat gov ni kena pandai bawk diri org pesan...jangan berpuak2..jangan sombong and berlagak..jangan pemalas sgt..and most penting jgn jadi kaki kipas! but alhamdulillah...my units is none close to that..hehehe...

for a second i thought is this for real? hehe i mean seriously.. 7 years im at Acer...there's so much memories there..good,and bad.. everything started kat Acer.. if im not working at Acer, i would hve not know Tagged..if i wouldnt know tagged, i wouldnt knw facebook and wouldnt knw my fiancee skrg ni.. hehehe its amazing ..
Aras 5 is ma place.. Unit Latihan sebelum perkhidmatan, JPA..

first week dekat putrajaya !!

my jaanu and me.. hahaha muka pelik!!

memikirkan masa depan dan bila PRU 13 erkkk haha

But there's this one big problem... currently im staying kat putrajaya... and my fiancee pulak kat melaka... after kahwen.. tak kan nak ulang alik... daku tak rela !!! huhuhu sobssss sedey nye... i wanna be close to him when we're married nanti.. so that i can take care of him.. takde guna lepas kahwen pun stay jauh2 cam skrg ni... at least i can keep an eye on him...hehehe... im planning nak hantar surat mintak tukar ke mana2 kementerian or jabatan kat Melaka nuh... huhuhu ~Ya Allah..tlg lah hamba Mu ini.~ huhuhu

there's so much to do in this short time..

to be continue ~ dah malas nk menaip lagi..huuuu =_="


p/s: for my mr jaanu..thanks sbb sangup berulang alik dari melaka ke putrajaya semata2 nk bwk saya pegi shoping kat alamanda dan kat bangi.. love u mush mush mere jannu...

No comments:

Post a Comment

surat-surat untuk ku... hihi