Search This Blog

Apr 9, 2013

PILIHAN RAYA UMUM

Holaa...

aku masih ingat lagi... time malaysian general election yang ke 12 pada tahun 2008... 
at that time me and my fiancee baru berkawan..baru mula berkawan.. 
time tu... my love tu mesti busy je.. 
he always got home late.. and seems kinda stress jer... 


and now.. utk PRU 13 ni once again he's back on the kebizian tu... 
dah mula dapat rasakan dia beransur sibuk dan kadang2 mood dia tak ok..mungkin sebb sibuk..
how do i know dia busy?? i just know it.. i mean.. terperasan dengan perubahan dia..byk distract kalau time cakp..dlam kepala dia asyk pikir sal keje je maybe..haizz syg..

well i hope he'll handle it well..

our time is just near ... less than 2 months to go... im so nervous and a bit afraid...bukan pe, takut persiapan tak sempat nak settle.huhu

just hope eveything will be okay... #_#



**im so sleepy

keletah si dia...

Holaa me amor ~
Hari yang mengantuk dah agak bad day jugak for me..
Dari pagi ada je yang tak kena...
Terasa macam diri ini diperkotak katik kan dengan sesuka hati..

Tapi aku malas nk hard up sgt pasal keje tu.. lantak lah biar waktu yang menentukan yang penting skrg ni aku pikir nak cuti kawen je nanti..nak fokus kan kat my future family ni je.. . hmm hopefully semuanya akan okay.huhu..

bercakap tentang kerenah ni aku teringat kat my love jaanu tu.. haizz byk nau kerenah nakal dia.. suke sgt kenakan aku haha tapi aku happy la dengan kerenah dia tu sbb kadang2 mula2 je geram..pastu lama2 dah boleh membuat kan aku senyum ketawa plak... hihihi..sometimes dia kenakan aku sampai aku termenangis pastu dia sendiri cuak..ekekke taw pn cuak kalo aku termenangis..hehe slalu nye dia memain je pun aku je yang lebih sensitip dan over acting haha...

last 3 weeks he came to putrajaya just to met me and we went to UKM visit my sister Nina.. aku dah janji nak masak untuk dia kalau dia dtg minggu tu tapi kesian dia time dia datang tu bahan2 masak sume dah habes huhu.. so terpaksa lah masakan nasi goreng je kat dia..pastu ada la ayam goreng berempah sikit..dan sosej... then we both berpiknik kat bawah pokok kat presint 2 hehe...

si dia tgh menjamu selera smbil berposin dgn nasi goreng dan milo ais shake.hehehe

Just after we had our brkfast terus gerak ke UKM jmpa nina... best sgt jejalan hilang kan tension mmg happy gile dapat keluar dari putrajaya ni even for a while.. maklum lah kat sini kami xde kenderaan... bus je lah yang setia mgambil dan pick up kami kat sini..so bila dpt hang out luar dari putrajaya mmg best sgt... happy jerrrr hehehe...
ni la cik Nina tu merangkap budak sengal..haha
Keluar jmpa nina tu balik hari je pun... pas tu we're heading back to putrajaya..huhu mmg malas je nk masuk putrajaya balik..huhu.. before we reach home singgah kat masjid putrajaya tu dulu.. lepas selesai asar lepak2 kat dataran bulatan tu..nama ape tah aku tak concern pn nama dataran tu.iskk... we both lepak2 lah tgk pemandangan, sembang2..borak2.. tgk gelagat2 manusia yang dtg kat situ..bermacam2 perangai..ada yang asyik dok bergambar..ada lak yang asyk dok bgambar kat tempat yang sama je.hahaa pakcik jepun kot..2 org..hehe...

finally here i am in istanbulasangattapihereiamkatputrajayajer hahahaha

dia jalan 50kaki dulu depan aku... grrrrr

lepas tu aku potong dia jalan hehe peace yawww

"abg blh la kalau nak mandi kat dlm kolam ni..lalalala"

dia buat muka innocent dia plakkkk..haha poyo gile muka.. aku plak bolat gile pp aku..damnn haha

ni dia buat muka sin chan...haha kalakau gile tgk..tp comelll hehe meltinggg

pada asalnye ak xnak upload pic ni sbb muka aku bolat gile kot..tp xpelah..yang fokus kat muka si dia tu muka nak serius je...haha poyo je ini semua... tgh mengelamun tgk budak main buih sabun yang besau tu...lalalala

Org nak pegi jalan2 dia sebok nak main game kat nexus...mencik taw puas ajak gi pusing2 tak dia.iskkk kaki games sungguh..ala main dragon warcraft je pun..hehehe

finally he gets up tu pn hanya selepas nexus ak tu dah habes battery..dah mati..so dia da takleh main game lagi dah.hahaha so ape lagi, ronda2 lah..hehe siap tlg pgg kan beg ak lagihaha so sweeetttt

dia tlg pegg kan beg aku...untuk keselamatan katanya...auu protective..i loikee hehe sayang abg lebih ah,..

haha tah ape la dia dok intai bawah tu..hehe comel je tgk  hehehe

jauh memandang ke dalam tasek..entah ape la yang difikirkan nya itu...ekeek


pic ni pn sebenarnya aku tak nak upload sbb muka bolat gile kot.haha tp pic cik abe blakang tu la ..ralik sgt main game...iskkk slumber dia je kadang2 geram jgk..iskkk

aku nak amik tab dari tgn dia..dia wat larik.haha tgkkk nampak sgt kan aku diabaikan seketika..uwaaaaa sayang mmg nak kena hempok byk2... muka nak seriusssss jeeeee

last2 aku sendirian , dok termenung..memikirkan ttg kehidupan yang masih jauh jika dipanjangkan umur insyaAllah... akan aku cuba untuk menjadi seorg isteri yang solehah untk suamiku, dan anakyang solehah utk keluarga ku...Amin.

to be continue. . . . .

p/s: thanks to my jaanu sebab susah payah nak hantar aku pegi INTAN (WS) kat kluang..jauh tu..huhu appreciate it so very much... i dont know what wud i do if i dont have you...love u much.

Apr 4, 2013

kerja dan kahwin is kerja kahwin

Assalamua'alaikum pembuka penceritaan.. cewahh...

Long time i didnt update anything here.. Since my last post ive been very busy..huhu busy with my wedding and my keje of coz kan...
Well, there's so much going on in this year.. alhamdulillah all those good things are really something that ive been waiting for so long..
Got two things i wanna write it down here and share with my fans i mean my frens, whoever yang read my blog ni lah.hihihi

Im so excited yet very nervous and stress sebab masa dah tak lama for me to settlekan semua persiapan for my big day nanti.. skrg ni boleh dikatakan dalam 60% je siap lagi 40% tertangguh dulu.. sedang mencari masa untuk menyetelkan semua perkara2 tu.huhuhu.. My mom tak berapa sihat to help me with all those stuffs..kesian dan risau of her condition kat kampung sana tu.. really need her to get well soon huhu..
InsyaAllah.. praying for everthing will be okay... Amin..

Dalam masa yang sama gak aku dapat keje baru.. alhamdulillah kini aku seorg penjawat awam... Memang dah lama mintak pastu baru dapat.. mula2 tak brapa nak excited sgt keje government ni sebab dah best dah keje kat Acer ..tapi bila dipikirkan balik smpai bila aku nak keje swata kan.. memang la best keje swasta tu tapi tak berapa nak secure sgt. keje government ni sebb ada pencen je kot..pastu my dad and my mom mmg nak sgt aku keje gov ni ... they all mgm kalau boleh nak aku keje gov..
tanggapan aku mula2 pada semua pekeje gov ni sgt leceh.. back then aku slalu condemn pekeje gov ni..mcm2 kerenah la depa semua tu..tapi now bila aku dah start keje sini sebenarnye its cool!!! of coz la each job ada their own cabaran dlm keje kan so pandai2 lah kena handle..

24hb nanti genaplah 2 months im in the gov sector.. ive been placed at Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia di bahagian pembangunan modal insan unit latihan sebelum perkhidmatan. Its a tough job i must say..coz eveything is still new for me and I were required to pick up as much n fast as i can... in here im incharge to handle student under JPA scholarship.. we'll dealing with students, Unis and also parents !!!
u know how parents with their protective attitude kan so we all must attend them all as nice as we can!! hmm..now i faham cmne perasan my mom bila elaun JPA Nina (my lil sister) tak masuk2.hahahahaha keep on calling and asking this and that.. when and how..iskkk pening... kena chk dan inform betul2 if not, kita bagi wrong info nuhh smpai ke ketua pengarah depa dok buat aduan...duhhh!
So now Nina dah tak perlu risau dah pasal duit elaun dia bila nak masuk coz i can check and follow up for her!hahaha untung lahhh~~~

dari segi new colleagues plak they all mmg very nice.. so far..hihihi and insyaAllah always gonna be nice like that la kan,.. keje kat gov ni kena pandai bawk diri org pesan...jangan berpuak2..jangan sombong and berlagak..jangan pemalas sgt..and most penting jgn jadi kaki kipas! but alhamdulillah...my units is none close to that..hehehe...

for a second i thought is this for real? hehe i mean seriously.. 7 years im at Acer...there's so much memories there..good,and bad.. everything started kat Acer.. if im not working at Acer, i would hve not know Tagged..if i wouldnt know tagged, i wouldnt knw facebook and wouldnt knw my fiancee skrg ni.. hehehe its amazing ..
Aras 5 is ma place.. Unit Latihan sebelum perkhidmatan, JPA..

first week dekat putrajaya !!

my jaanu and me.. hahaha muka pelik!!

memikirkan masa depan dan bila PRU 13 erkkk haha

But there's this one big problem... currently im staying kat putrajaya... and my fiancee pulak kat melaka... after kahwen.. tak kan nak ulang alik... daku tak rela !!! huhuhu sobssss sedey nye... i wanna be close to him when we're married nanti.. so that i can take care of him.. takde guna lepas kahwen pun stay jauh2 cam skrg ni... at least i can keep an eye on him...hehehe... im planning nak hantar surat mintak tukar ke mana2 kementerian or jabatan kat Melaka nuh... huhuhu ~Ya Allah..tlg lah hamba Mu ini.~ huhuhu

there's so much to do in this short time..

to be continue ~ dah malas nk menaip lagi..huuuu =_="


p/s: for my mr jaanu..thanks sbb sangup berulang alik dari melaka ke putrajaya semata2 nk bwk saya pegi shoping kat alamanda dan kat bangi.. love u mush mush mere jannu...