Search This Blog

Oct 30, 2012

me as a psychic?

assalamualaikum...

me as a psychic? haha memang tak lah kan..i dont have the gift.. im just a normal human being with a soft and kind hearted.erkk ok over plak.. iskk..

actually nak cakap..yang aku rindu kat buah hati jantung pisang emas dibawa belayar ke negeri hang tuah tu..nama dia fuzi.erk..huhu ~ i know, u ols boleh la wat muka "tak kuasa aku nak baca" tu ek.hahaha *tis is my blog what, like heart la what i want to write hohhhohohh...

ermm isi kandungan larik dari tajuk.. mmg slalu pn me kinda having a hard time to put the suitable title for each of my entries.. dont know lah.. im sucks at it kot.. opsss~

well..what im trying to say here is.. about my feeling.. senses detector hohoho...selama aku berkawan dengan  encik hati tu (dlm 4thn la campur tolak time kwn, cple, tunang sume.hihi) baru2 ni je aku baru perasan..yang aku boleh detect dia punya feelings..whoaaa awesome tak?wakakaka... ngadeee..

tapi tak semua feeling lah... i think, i can easily detected when he's angry or pissed off [of coz la kan,who dont kan] .. Bila dia marah, sad or terasa hati..dgn automatik aku boleh rasa yg dia sedang mengalami perubahan "cuaca"  tu.. like, there's some kind of aura that i can feel even tho we were hundred miles apart kan... in his texts, *if he talk, his voice mmg aku kalah..sbb suara dia tak byk beza kalo marah or happy..huhu[suara tu la yg buat aku jatuh hati,cewahh]* pastu mula la aku gelabah.iskk lagi, bila dia marah..he tend to kept it silent..aduihhhh mental kejap bila mendiamkan diri ni..tak boleh handle kalau diam xde pape response.. lain dgn org pempuan, kalau kami marah..kami akn out loud sume..majuk and so on lah..takde nye nk pendam, dok diam..but i believe he's a soft spoken man.. hhoho *bodek sikit ngeee :D

bila dia happy plak..haa dia akan nyakat aku..and akn buat lawak2 jenaka dia yang sangat tak boleh blah i tell u.hahaha memang kalau tak kenal dia akn ckp dia ni pendiam..huh pendiam la sgt.. dah macam jozan jer.. but only with close people je lah... i love it when he made me showed my teeth hahaha.. sometime i cant handle his jokes and his "immature" behavior sampai ternangis2 gelak.hehehe.. ohhh my... i miss all those moments.. :)

there was a time where i pissed him off.. n i was like, "titanic sinking" moment kind of thing...tak tahu nk buat ape..mcm2 dalam kpla... we girls ni mmg tak dapat lari dari pk yang bukan2.. punya la texts, calls, voice msg pn ada... but at the end ... he's just teasing me ~gahhh mencikkkk... tp diammg betul2 pissed off pn.. ada la sebab2 yang dia tak suka..hehehe...

>>>>> bersambung~ 8.40pm

Ok kite smbung balik..hehe err so what im trying to say here is kadang2 kita bukan sngaja nak buat yg tersayang marahkan...cume ada kalanya kite terbuat smtin yg dorg x suke je..its a good thing if kite boleh faham pasangan kite dgn baik..ao that takde salah fhm tmbul kan...
Kalau ad terbuat salah ke ape cpt cpt lah mtk maaf...

Bersambung...............

Oct 2, 2012

Setiap Hari I Love You...

Assalamualaikum...

on the way pegi office.. while waiting for the traffic light... this song was played on the radio..
tiba2 teringatkan kekasih hati yang nun jauh lokasinya...saye rindu kat awak la incik..huhuhu seperti dlm cite Julia.. Julia yang amat merindui dan menyayangi Amir Hamzah (pagi2 dah jiwang.isk)

hmmm rindu nyerrrr.... uhuhu meh same2 kita layan lagu neh.... sobs3
incik tunang intan payung tersayang haha

"Every Day I Love You"

I don't know, but I believe
That some things are meant to be
And that you'll make a better me
Everyday I love you
I never thought that dreams came true
But you showed me that they do
You know that I learn something new
Everyday I love you

'Cos I believe that destiny
Is out of our control (don't you know that I do)
And you'll never live until you love
With all your heart and soul.

It's a touch when I feel bad
It's a smile when I get mad
All the little things I am
Everyday I love you 

Everyday I love you more
Everyday I love you

'Cos I believe that destiny
Is out of our control (don't you know that I do)
And you'll never live until you love
With all your heart and soul

If I asked would you say yes?
Together we're the very best
I know that I am truly blessed
Everyday I love you
And I'll give you my best
Everyday I love you







p/s: raya haji ni datang rumah yer incik fuzi.. grrr