Search This Blog

Sep 2, 2012

terlalu merindui

dah 2 mingu since last met my fiancee.. to be honest, rasa cam lama sgt tak jmpa.. perhubungan jarak jauh ni agak menyeksakan huhu... rindu sgt2 dah iskk (jiwangnye)

today dia ada jamuaan makan hari raya kat putrajaya... eventho rasa cam nk ikut je tp xpelah naseb la badan sbb dah jauh kan.. 
talking about putrajaya ni..rasa cam paranoid plak sbb tak taw la nape, aku agak anti dgn kakitangan pekeje2 wanita kat sane (single ladies) ..seriously when he tells me he had to go to putrajaya i was like.."err do u really hve to go there?" i know..its kinda silly kan?nk paranoid camtu..its not that i dont trust him, tapi..aku tak percayakan wanita2 kat sane *duhh theyre like desprado pn ada...well, not all la kan, tapi ada some of them..seriously...however i still boleh behave myself kan..summore aku ada jugak kwn2 yg keje kat sane..erkk what ever~

so, speaking of rindu..i really do miss him a lot... menjelang hari bhgia nanti makin kuat plak rindu neh haha..even our preparations pn tak brapa nak siap lagi..still lagi dlm process menyediakan..haizzz so many thing to do in so little time... 

last raya he cant make it to see me kat klantan..i was kinda angry, frust and upset a bit.. kite pnya la rancang nk raya same, nk bwk jmpa kaum kerabat sume, last min x dapat nak dtg plak..sedih wa... sobs3..tp salah aku jugak..sebb last min wat prangai smpai kan malam raya tu still lagi gado-gado manje..last2 malam raya nangis la sorg2..isk3 raya prtama, kedua dan ketiga pn same sampai i had to cancel my raya leave and resume working on hari raya ke3.. then raya ke4 i had to go to HQ coz ada annual raya dinner for those who were selected to go to shanghai end of this year..skali ngn open house raya skali..yayyyy!! im thrill ~!
then on friday he came to meet me.hihihi i knw he missed me too..saje ego org lelaki kan.. like i donno haha.. then we went shoping, borong kain sarung n cookies for my family...of coz dia yang blanja.haha nk amik hati letew sebab dah tak jadi datang raya aritu.. *he called my mom ckp pjg lebar, ganti yg x jadi dtg raya..nk amik hati bakal mak mertua heheh so sweeetttt honey*
lepas borong barang2 yg nak diberi, then we went out for dinner.. hihi

otw to makan dinner :P

he came to meet me :)

teringin nak tgk cite expendables 2..so pegi tgk midnite movie... :D

akhirnye dpt gak tgk cite expendables 2..awesome movie i tell ya :D
the next day dah kena balik..really hard for me to balik..hishhh.. i made him promise, to beraya dikelantan raya haji nanti..and he promised me.haha i hold on to ur words sayang.. hehe... 

one thing yang i blajar dari sepanjang perhubungan dari jarak jauh ni is, communicate with ur partner well.
kena sentiasa communicate so that tak ada tmbul masalah, salah faham, dan ape2 je yg boleh jejaskan ur relationship..lagi2 bila dah nk dekat majlis mcam2 dugaan dtg..so kena kuat mental n fizikal to face it... 
sentiasa berdoa, smoga Allah permudahkan urusan kita..amin... 

p/s: thanks syg for the duit raya.hehe i love u so much !

No comments:

Post a Comment

surat-surat untuk ku... hihi