Search This Blog

Oct 30, 2011

So what if im fat??

People wont get tired talking about others ... seriously they wont.. 
they will keep on saying others... seriously they will..

Why bother?? i mean.. clearly it's non of their F business ...

Oct 23, 2011

Sungguh pahit dan tawar rasanya....

Harini nasib tak baik sungguh....
makan biskut munchy's dah best dahh... 
pastu pegi buat air...



air coffee... nescafe 2 in 1...
i repeat.... 2 in 1 - two in one
means only got coffee tu and coffee mate creamer... 
notice sumtin's missing???
yeahhh only coffee and the creamer only
so... bancuh cam biasa.... nmpk sungguh lemak berkrim... 
tp creamer tu letak half packet je.. (on diet kan)
wahhh...nampak besh nye time2 gini cuaca sejuk dgn suhu bilik nye mencecah -15darjah celcius!
aroma coffee menusuk ke dlm hidungku....
perlahan2 ku hirup coffee tu dgn penuh kesopanan dan bertatasusila....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
!!!!!!!!!!!!!!!! skali bila dah masuk tekak, pahittttttttttttttt!!!! tawarrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dlm keterpaksaan...daku habiskan jua air itu... tak baik membazir.... 
lepas ni kena tambahkan gula dlm senyuman la nampak nye... why?
sbb perumpamaan
"kurangkan gula dalam minuman, tambahkan gula dalam senyuman" =)

okebai~


p/s: tq abg sbb mms pic tu..encemmmm i loikeee~

Oct 19, 2011

Crackers Munchy's punya cerita..

Sejak smingu dua ni i sedang giat mengerjakan diet...makan nasik pong skali shari jek... tu pun sukat sebab taknak terlebey...  kenapa tibe2 nak diet?haizzz sebab dah overlimit lahh... kalau time wiken memang tu cam susah sikit stay on the trail hahaha sebb byk godaan time dok umah..almaklum lah time masak tu kena la rasa sedap ke x.. lepas masak tu pula nk hidangkan..haa time hidangkan tu la kadang2 jamah sikit.tup2 spingan jgk..huhuhuhu.... tp yang best nye..kalau wiken.. sempat lah i bersukan sikit..dah lama bebenor i tingalkan main skuash...tp skrg ni kalau wiken..mula kan balik aktiviti bermain badminton aje.... leh ilangkan peluh...lepas tu, mmg tak rasa nak makan pong..sbb leteh kot... huhu.... Hari bekeje lagi syok... pagi kena makan...tak byk pun sikit jadilah..kalo tak kat opis asyk pening jek...tgh hari mmg tak kuar lahh.. colleagues i pelik kenapa i tak lunch... hehehehe sbb slalunye mmg i lunch... makan nasik ..iskkk... so after i got back from Melaka that day, they all noticed my changes.... i started to not taking my lunch... and they kinda felt weird and my colleague Leong ask me why... she think mybe im getting married and im on diet coz need to fit in the dress..hahahaha funny je for me... well.. there;s a reason behind all these new 'behavior' hehehehe....
When i was at melaka.. seriously i ate non stop... hehe happy maaa...spending time with my beloved one kan...of coz la appetite pn open wide hahaha...summore lately my doc said i need to monitor my eating diet... cant eat too much of high colestrol,calories or fat foods... or else i'll get sick and headache... so in terms of that.,,diet is the best way... not so drastic... slowly but surely... hahaha.... and also bcoz my sayang asyk perli je.. haha and dia selalu cubit pp i...eee mana tak tembam pp i neh....

Speaking of diet... hehe today i ate crackers for my lunch... well..as u've known..i mean,for those who knew lah.. im so called picture snapping maniac kan.... hahaha... so i take a photo of my crackers and a mug of coffee then i mms to my love... then... 15mins after he text me back.. hehehe .. as soon as i read the text i lmao (laugh my a** out, in case u didnt knw :p) coz he's particularly was teasing me and think tat im doing sum kind of joke... huhuhu.... smpai hati dia..hahaha tp rasa macam nak je i cubti2 dia kalo dekat oke...sgt geram plus geram lagi..dan lagi..hahaha ... berikut adalah perbualan yang sempat i rakamkan... ~rakam la sgt~

ME: My lunch today (MMS Sent)
>>>>>
MIF: Knp mam tu jew... mana boleh by mam 2 jew..heheh
ME: nape lak xleh..xcaye ek.. by on diet lahh....boleh je mam tu je
MIF: By kan kena mam nasi2 je.. karang lemah sluruh badan lak ... by ada online tak tu? (soalan wajib yg dia sll tnya i huhu)
ME: Ooo perli ekk..xpe2..nti by buktikan.hehe..kalo lemah bdn mam je kacip patimah haha... ni ada online jap time rest kan...
MIF: Yew kew tapi kejap kejap jew nanti lepas tu cari nasi balik..hehehe... kew by YM tu>?
ME: x bagi semangat lansung pong kan..iskkk..memang la cari nasi tapi mam 1 senduk jew..huhu.. by tgk video kat fb jek..
MIF: Nanti abg bagi semangat kat by lepas berjaya buktikan yew... karang minggu depan tak diet.. macam mana nk mam mdc dgn abg ni? by tgk abg makan je la ek..hehe
ME: huhuhu oke fine..xpe..kite tgk ekk..kalo by bejaya..by nak phone baru hahaha... kalo kite gi mam mcd..by tgk abg mam jew la..tu pn dah kenyang..kate nak tmbah berat jadi 135kg...
MIF: Abg bg phone abg ni jelah..by kan dah tere guna..yg abg nanti abg beli lain, samsung galaxy ke..hehe.. ok kita mkn mcd yerk...
ME: grrrrr...sib bek jao..kalo dekat..da lama da lewbam pwot tu.... (itu makan dia hahaha)


Boleh jew dia perli i camtu..eeee sengal la dia tu..hahahaha tp itulah yang membuatkan i rindu bangat sama dia.... kelakar tah hape2 oke... .eeeee.... sib bek jauh... huhuhu..... harap2 i boleh la kekal kan diet ini nanti..hahaha....

i miss him..so bad... i miss his sweet smiles..his tan skin..his laughs... i miss the way he praised me... the way he make me laugh.. i miss his jokes..his nonsense hehe.. ~ these might seems like im so called 'jiwang' but.. these're are the facts! huhu i miss incik Mohd Fuzi...

well thats it for now... kbai~ :*

p/s: windu la nak wc ngn abg..iskk asyk bz aje...

Oct 12, 2011

Wordless Wednesday - Love Story

Nothing much that i wanna write... 
when i miss him..i always look at our photos.. 
 Love Story - 30th Sept ~ 3rd Oct 2011
Waktu ni kul 9.30 pagi..having breakfast kat tepi pantai puteri..makan mcd hehehe....

Malam tu kitorg pegi makan mcd lagi..and pegi tgk wayang..cite Fright Night, Collin Farrel blakon..besh cite dia..seram gitu..huhuhu

Sambil2 makan snap pic cikit hehe biasa lah...i kan memang suke bab2 bergambo ni.... gambor my syg tu kat atas tu..tgh minum pn den snap jgk...candid !hehe

Hari sabtu.. kitorg pegi lunch kat Mahkota Parade... lepas tu pegi tgk wayang cite Libas..boleh tahan la cite dia...suka tgk Johan jeee pon hehehe......
Time ni aku baru sampai kat kampung my love, kat mersing.... ni dok rilex2 kan badan dlu..hehehe hari tu hari Ahad..

Malam tu kitorg having dinner sesma...lepas tlg2 mak dia kat dapur..kitorg kuar jalan2 kejap.... heheh lepas tu jmpa kak fida yang kebetulan ada kat sana time tu..then kitorg lepak2 kejap...windu nk jmpa kak fida lagi..kecik molek org nye..cantik.. hehe... :)

Hari Isnin pagi, lepas pegi pasar and breakfast sama2, aku rilex2 kat depan sembang2 dgn anak2 buah dia... ada anak buah dia tu nama aiman..sgt byk ckp..hehehe letih melayan mulut dia..byk btl pertanyaan dia..tp dia comell sgt..hehe

lepas beristirehat kejap... my syg and i pegi jalan2 kejap... ronda2 kampung... aku suka pantai..so dia bawak aku pegi pantai... pantai air papan ..cantik tmpat dia...tp time tu takde org sgt and agak panas...hhuhu sempat la amik beberapa gamba..tp aku upload cikit2 dah lah hehehehe

yang ni..ermm aku geram..memang kena cubit dah dia tu..hahaha notty sgt oke...aku pnya lah posing..dia pegi amik gmba batang buluh tu..haa kena cubit pwot..padan muka..haha sengal sgt.... lepas beberapa post kat sna.... kitorg gerak balik....


Selepas tu.... kitorg gerak balik umah dulu...packing2 sume and gerak balik ke melaka sebab malam nye kul 8 aku dah kena gerak baliik kelantan...sob3 tiba lah saat sedih.... dlm kete aku rasa cam sedih sesgt nk balik dah...rasa cepat sgt masa berlalu.... huhuhu tp apa yang pasti.. aku sgt bahagia dan happy sepanjang 4 hari bersama my sayang....incik fuzi..... insyaAllah nanti kite jmpa lagi oke sayang! :*


p/s: hari2 by tgk pic kite..hari2 makin rindu~hehe muahh syg abg ketat2...

Oct 11, 2011

permintaan hati....



Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna

p/s: by dedicated lagu ni untuk abg.... khas tuk abg..

Sakit jantung....

kalau hari2 kite dok fikir sampai stress mau sakit jantung.... dok tgh buat keje tibe2 rasa macam ada org katok blakng ni ngn kayu golf.... sakit doe... jantung rasa cam kena penyet..taw x rasa dia cane?? rasa cam ada org jentik jantung ko time ko ngah hidup2 lagi... xtaw kan? aku pn xtaw... tp sakit dia tu skali ngn rasa nerbes.... rasa panic dan rasa semacam je... iskkk..macam2 btul... 

arini skali lagi aku melalu process menda ape tah tp org ramai ckp 'deja voo' .... aku rasa aku penah alami situasi tu...tp dlm mimpi..aku penah mimpikan situasi tu...dan pagi tadi ia berulang atau terjadi.... pelik!! tapi ia benar oke~ lantak ko nk caya ke x, aku je taw ape aku rasa.... hurmmm selalu sgt aku melalui detik2 'cemas' camtu.... nak kate aku ada sixth sense x bek tkt kang nti salah tafsir lak...huahuhaua tah la..mybe org lain pn ada jgk kot lalui pekara cengitu...
abaikan la ttg deja voo tu.... skrg ni aku rasa macam sumtin wrong je...cam ada je benda x bek akn berlaku.. takut oke~ bukan ape... dlm pale aku tertnya2 "ape lagi la yang tak kena?" sebab aku rasa tak sedap hati.... pastu tetiba aku rasa sebak...sebak gile2...merah mata air mata sikit lagi nk menitis.. sib bek sempat gi ladies... ermm lepas tu aku rasa cam nk luah kan je.... tapi..aku nk luahkan kat sape??? cehhh..aku luahkan dalam ni lah...mana ada manusia yang blh paham aku selain PC aku neh.... kibod ni je yang faham aku n menurut segala arahan aku untuk menaip setiap kata yang kepala otak aku ligat berfikir.... simple je... kepala aku fikir, jari aku bergerak..kibod ni appear huruf2 and ayat.... dan skrg ni.... apa yang aku taip ni sume berada dalam pale aku...~mmg la dlm pale aku, xkan lam poket aku lak.iskk~

lepas rasa sebak..aku rasa serabut plak..rasa sedih sgt sgt sgt kuasa 17 oke! .....tapi aku tak taw nape... pelik bukan? tp itu la aku.... (kuat sgt tacing nye) nk wat camne.... dah aku rasa cam ada sesuatu yang x kena dan ia memang tak indah!  adakah aku telah melakukan kesalahhan??? pelik la skrg... kite x buat salah tp last2 kita plak dipersalahkan... ada gak kes camtu...kau tahu???? ~ ko x hadapi mana ko nk tahu ~ pagi petang siang malam aku fikir camne la nk bg semuanyer berjalan ngn lancar....tp aku xleh lupa...yang manusia mampu plan je..yang menentukan tu Allah swt.... so, kalau btl la ada 'sumtin is wrong sumwhere' , apa yang perlu aku buat???? ~ arghhh tidakkk aku tak dapat bayangkan camne..dan aku tak sangup nk fkir ttg itu pun!!!!~

'when u hve great power, comes great responsibilities' well aku dah ada sikit pnya banyak great responsibilities,...tapi mana great power aku nye????? ~ ternyata ayat2 tu tak boleh digunapakai sebab yang guna ayat tu dalm komic marvel jerk!!~ duhhh.... aku sedihhhh! kalau kat umah ni sure dah nangis dah...hah? memang aku cept tacing.. jiwa aku lembut oke... iskkk ... kenapa?? mana la aku tau..dah memang camni.... dunia kite jauh berbeza... aku aku dan kau kau... tapi dunia aku adalah antara aku dan dia...tanpa dia .... camne aku nak teruskan hidup ni.. tp aku yakin... dimana ada usaha dan tawakal...disitu kite akn diuji oleh dia.... insyaAllah ...aku akn kuat utk face ujian tu... 
~okbai3~

p/s: by sayang abg oke!

Oct 10, 2011

2nd Anniversary - Unfinish story

It has been quite sumtimes tak update blog ni..Masa berlalu dgn cepat sedar tak sedar dah 2 tahun perkenalan kami.... 
Selama tempoh waktu tu.. banyak jgk lah perkara yang kami face... from the sweet moments till the arguments... well.. sume tu alhamdulillah dapat kami tangani dgn baik.... 

Untuk ulang tahun ke 2 ni.. byk yang aku harap dan doakan... bukan senang untuk aku bertahan dgn sesebuah hubungan before this.. sebelum ni, hubungan yang dijalin berhenti sekerat jalan je..ada yang suku jalan pn ye gak..huhu... tp tis time was different.. i felt different bout tis relationship... im determined to keep tis long lasting... 

At the st beginning of our relationship... i hve doubts that tis wont last... but.. alhamdulillah... Dia berikan aku peluang untuk merasa mencintai dan dicintai... segala keraguan terjawab baru2 ni... (yg tu nnti cite kat entry lain plak ehhee) but yet... our story isnt finish here... there's a long way to go till we can be together ~ legally hehehe...kami harus bersabar dan berusaha kearah itu... insyaAllah... 

I randomly seingat aku, our declaration date in on 15th September 2009 as we both dah stated our feeling towards eachother.. since tat day things changed... tp even masa tu.. we both blm btl2 commit sgt lagi coz yelah..havent met kan... so dont wanna hoping too much tkt nanti frust nonggeng lak hehehe.... but somehow i felt like sumthing aint complete if he'snt around... tiap kali dia busy dengan keje... jarang reply my sms or call.. rasa macam sesuatua yang tak best... it dont know ... adakah ianya disebabkan perasaan sayang dan cemburu??? well..of coz la kan~ kalau tak sayang takde nye nak jeles or risau.. huhu...but ape pn i trusted him.. like he did.... :)

My love M.I.F, 
i hope kita akan terus bersama untuk settlekan hubungan kita ni sebaik yang mungkin... saya harap...awak pn sama.... sama2 kita jaga hubungan ni... mgkin awk dah slalu dgr kata2 ni..tp bg sy, sy tak kan penah jemu untk mnyatakan yang sy sayangkan awk... sy tak kan pernah jemu untuk melahirkan perasaan sayang sy pada awak.... selain keluarga..awklah org yang paling sy sayang... (kwn2 pmpuan sy pn syg gak dorg hehe) ... when it comes to my future, there;s no joke about it.. im serious and i will be for the sake of our future... Tiada lelaki lain yang hadir dalam hidup sy selain awk yang sy sayangi.... 
Sy akui..ada kalanya sy buat awk sakit hati..sy buat awk tersinggung.. and sy taw..awk belum pulih sepenuhnye.... kesalahan sy..kesilapan sy.. semuanya adalah yg dtg dari diri sy sndiri.. dan yang baik dari sy..semuanye datang dari Allah...skali lagi sy pohon... maafkan lah sy... dan segala yang sy lakukan untuk mmbaiki balik silap sy tu ikhlas sy lakukan untuk awk.... sy hanya manusia biasa...yang sering kali melakukan kesalahan... maafkan lah sy.... my lessons is well learned.... i dont want u to go away from me... i need u..coz i love you so much! i promise that i will fix tis back ... terima kasih kerana memberi sy peluang ... terima kasih kerana mengajar sy erti sayang dan cinta yang sebenar.... terima kasih kerana hadir dalam hidup saya..... terima kasih Allah kerana mengurniakan dia (mif) padaku.... berkatilah kami.... 

Tiada apa yang aku ingin kan selain keredhaan Dia dan bersama dia dalam menjalani liku2 kehidupan diatas muka bumi Allah ini....



Last but not least.... saya sayang awak incik Fuzi Hassan.

p/s: by baru publish,dh lama draft ni.. love u n miss u sgt2 abg :*