Search This Blog

Jul 14, 2011

sesuatu yang menggangu diri ni


Dear Diary,

harini dari pagi sampai ke sekarang kerja aku dok siapkan report je.... siapkan tender... siapkan kertas kerje la bagai.. huhu so much to settle... ini pun aku take five kejap berehat sebentar bersama Kit Kat ( eerkk arini aku posa ganti, iklan je tu)

pagi tadi kejap aku sempat tulis sepatah dua kata tentang ketidaktenangan hati aku.. huhu.. tak ckup ngn itu, tambah plak aku tengah wisau tentang nenek aku a.k.a mama... mama ada kat penang sekarang nie, and jumaat esk pagi2 kena buat operation sebab ada batu karang kat buah pinggang dia... aku sedeh sebab aku tak dapat nak balik penang jenguk mama... aku rindukan dia sangat2.. makcik call kata mama nampak lemah dan tak bermaya..dia nak semua anak2 cucu dia pergi penang tp aku tak boleh cuti lagi sekarang atas urusan kerja.. aku dah mintak cuti ngan bos tapi dia berat hati nak approve (mmg x approve pn) tapi aku faham sebab skrg ni pun keje berlambak... aku ngn dia je tingal nak setel benda2 tu pn.... so kat opis aku kadang2 susah nk dapatkan balik momentum kerja aku... kena amik masa untuk aku focus dan buat kerja... aku nak sangt pegi tgk mama kat penang tu... tp apakan daya... :'(

sebab lain yang mengangu diri dan fikiran ku jgk sbb apa yg aku post aritu... sebb pertama yelah pasal kejer aku..tp aku bersyukur sebab sekurang2nye aku ada kerja kan compare others yang masih menganggur.... insyaAllah aku akan lakukan kerja aku ngn baek... haizzzzz....

semalam lepas text my incik.. gi mam ubat and terus tdo..bgn2 dah kul 6..dah agak lewat tuk subuh..pas siap smyg tertdo balik huhu (ujan nye pasal hehe)... but then! bila aku bangun, aku ada receive msg dari seseorg ini... bila aku baca msg tu.. tibe2 rasa sebak jek..huhu siyes i tell u... sebabnya... aku dah salah faham..pasal post yg aku mention kat atas tu jgk la... time tu.. dlm hati ni hot, sbb ingt org dah taknak kawan ngn aku.. huhu so aku pn rasa cam down kot..iskk.. penah rasa camtu dlu time high school... kawan bek sndiri tikam blakang and kenakan aku, malukan aku lagi..aku kan ingat sampai mati kot.. and smpai skrg pn aku tak maafkan bekas2 kawan aku tu..nama masing2 pn aku ingt lagi.. so sbb tu bila masuk bab kawan ni..aku ckup serius dan sensitif..sebab aku kawan bukan nk semntara je.. kalao boleh lepas masing2 kawen beranak pinak pn still lagi nak kawan... setengah org tak kan faham dan takkan pernah tahu perit kot kalo kawan dajalkan kita... hanya yang pernah lalui je yg paham.... so dalam bab tu, aku sebak bila hamba Allah tu msg aku camtu...(emo lebey, sbb dlu pn join geng emo gak isk3) ... pape pn mintak sorry jgk dekat hamba Allah tu...aku salah faham jek... aku fikir yang dia tak nak kawan ngn aku dah..tu yang aku tacing sikit huhuhu arap2 sume nye ok lah pasni.. insyaAllah...

ermm takat ni jelah dlu kot... dah pening pale dah nk ngadap screen ni lama2....
bubyeeeee dear diary.........

p/s: abg by ingt esk nk ikut umi gi penang..erkk ;p

No comments:

Post a Comment

surat-surat untuk ku... hihi