Search This Blog

Mar 9, 2011

tak cukup oksigen plak

maka pd 6hb, ahad lepas... terjadilah alkisah nya....
balik keje lewat sikit... pas mgrib i dah rasa lain macam... rase lemah sgt..nafas pn cam tersekat2 cam susah nk nafas... ngn selsema nye lagi.. mmg i rase lemah gile badan nie.. bgtaw umi..umi soh mam panadol.. aku mkn jew la...then mlm tu ttbe lak aku pengsan.. my mom said i was unconscious abt 2 hours+ ... they try to wake me up but i didnt respone pn... dorg sume dah cuak kot.. so my dad brought me to pakar perdana... i was admitted coz by the time reached at KPJ im still unconscious and the doc have to put internal tube thru my nose... i dont feel anything tat time yelah time tu kan ak ngah xsedar..mana nk rasa... sedar2 je aku rasa tube tu dah ada lam hidung aku.. cuak gak aku nk nafas kan x bese huhuhuhu....

my mom told me tat i passed out quite lama gak.. so aku terkejut laa.. 1st thing lam kepala aku teringat kat Fuzi... tgk jam time tu dh kul dekat kul 10 sll nye time2 gitu dia dah balik... msti dia ada misscall aku...'lam pale ni dok pk' dah tu aku tnya kat nina, abg fuzi ada call ke sms ke.. nina ckp ada... then nina dah bgtaw dia yg aku pintam n now kat hospital... fuhh lega aku.. .aku xnak dia wisau plak nape aku x reply sms n call dia....

mlm tu kirenya aku cek in kat pakar perdana la.. (skali ag aku cek in spital tuh..hehehe best jgk lah, prvte room kan)... bdan ni rase penat gile.. lemah sgt2... byk kali gak aku terlelap... doc pun asyk dok inject jarum je lam kulit aku nie...sakit dowh! aku jst dpt perit kan mata aku jew lah...

dah lepas setel sume skali, ubt dah mkn... yg machine oksigen tu pn dah setia dok sblah aku... mlm tu aku tido ngn pakai oksigen mask sbb aku xleh nk nafas... x ckup oksigen... kepala aku pn pusing jew mlm tu xleh nk bukak mate melilau2 ushar doc2 ke ape.. tgk skrin hp pn dah ckup wat aku rasa cam nk muntah sbb pening kan... tp aku gagahkan gak tuk reply sms my sayang incik fuzi... dia suh aku tdo awl.. so aku tdo jela.......smpai esk nye....... (aku tdo sorg my parents xdpt temankan aku sbb dorg bz)hkhukhukhuk............

isnin 7 hb, pagi tu aku dikejutkan lagi ngn jarum yg menusuk ke pegelangan tgn aku... terkejut aku dowhh.... mamai2 agi.. adoiiilahh..sib bek nurse tu baek n cun.. kalo xmmg dah kena maki ngn aku.... hurmm tp sempat gak la aku wish morning cam bese kat fuzi... tp hati aku sedikit terkilan sebb dia xde reply pn sms aku..... hurmmm (pasl sms ni ada smbungan lak jap ag)
lam kul 8am, dr.Norita masuk lam bilik aku wat check up.... hurmmm dia kate kena wat scan MRI lagi skali sbb takut virus tu ada balik.... alhamdulillah scan result positive and ok... then kena amik darah plak... yelah tkt ada ape2 pnyakit ke ape.... alhamdulillah jugak sume normal cume tekanan darah aku je tinggi ciket..adehhh.....
tahap asthma aku jew yg merunsingkan, sebb yg menyebabkan aku jatuh pengsan is bcoz jantung aku lmbat pam darah ke saluran darah menybabkan aku kekurangn oksigen lam darah and lam otak.... erkk btl ke ape aku ckp ni? aku ngh cube sedaya upaya nk tulis balik ape yg doc tu bgtaw aku..adehhh.... xkesah la.. point nye lam bdan aku ni x ckup oksigen so sbb tu kena bernafas pakai oksigen mask... oke?paham?Adehhhh kalo xpaham buat2 paham jela ekkk..

~berpinar2 dah mata aku time duk nulis nie..adoiiii....~

ok...dan smpai la waktu mlm lak... aku majuk la ngn fuzi sebb sehari suntuk x terma sms dari dia kan.... so mlm tu aku luahkan la....ermm ruper2nye dia ada reply tp sms dia x lepas plak.... huhuhu patut lahh (sia2 je aku majuk, tp ok la skurang2 nye dia taw aku perlukan dia)
mlm tu aku tdo cam bese..sorg2.... nurse akn datang tiap 5 jam skali tuk bg aku ubat...adehhh nk xnak kena gak mam... botol air pn silih berganti..huhuhuhuhu (penuh ngn air dah bdan aku ni)... then...last nye... aku tertdo ngn sndiri... merindui si dia yg kejauhan huhuhuhuhu....

8hb, ari selasa...... aku masih lagi dlm wad..hurmm dan masih lagi x dibenarkan pulang! xmo..aku nk balik..boring sgt dok lam ni.... dan oksigen mask ni amat la merimas kan! hukhukhukhukhuk.... segala2 nya berlalu dgn camtu jew.... rutin harian aku kat wad ni...amat bosan..... hurmmmmmmmmmmm arap2 esk nye aku dah blh balik (arini lah esk nye tu)

9hb, hari rabu....... cam bese pagi tu dikejutkan ngn ubat...iskkk sakit lew! ermmm smlm tu aku mimpi... kul 5 aku tejaga.... aku try call fuzi tapi x dapat... hurmmm sedih.. last2 aku nangis sorg2 kat katil.... :'(
pagi tadi dia sms tnya nape... aku bgtaw la mimpi aku tu..ermmm dia ckp mainan tdo je... tp mintak2 la mimpi tu cume mainan tdo je....... xbyk yg blh dilakukan time aku kat sini...smpai lah arini adik aku bwk mai lappy aku... baru la aku blh online... at last!!! hahaha dpt gak aku online... ni kalo ada org wc aku sure ak reject.. muka sembab gile beb..iskkkk!
so arini aku online jew la..naseb kat sini ada WiFi free..hahahhaahhaa besh3~

arghhhhhhhh pening ahhh nti smbung la balik esk2 ke lusa2... ak nk take a nap jap....
to be continue ~~~~


Draft autosaved at 6:51 PM


oke sambung cerita semalam.. online sampai lah malam..tapi tak bolh nak online sgt sebb dorg monitor kan.. huhuhu... lepas isyak doc dtg nk cek my condition camne kan dah boleh balik ke x... alhamdulillah doc ckp kalau x de pape esok dah boleh balik..(kalo ada pape tu ape mkne nye? adehh mcm2 ar doc nie wat aku terpk sejenak huhuhu) .... dok kejap MIF sms tnya kadaan aku camne... alhamdulillah... buat seketika tenang rasa bila dpt sms dari dia.. happy sgt...tah nape aku rasa cam sebak je... hurmmm MIF, mujur lah kamu hadir dalm hidup sy....
cam bese MIF akan temankan aku sampai lah aku tertdo...then dia akn bgtaw dia nk kuar mkn..hurmm sian dia... balik keje lwat.. pastu mkn lak lwat..haihhh.... nak je aku dekat ngn dia n tlg sedia kan makan minum dia... tp, ape kan daya... Abg, sabar ye..insyaAllah nti by akn sedia kan semua tu tuk abg...
aku terlena kul 12 lebeh smlm.... hurmm.,,,

10hb, thursday.... aku dibenarkan pulang... charged out tis morning... aku mintak ngn umi, hantarkan aku ke pejabat... byk keje nk kena settle lagi2 harini smpai lusa ada PIKOM PC Fair... dekat Balai Islam dan Kelantan Trace Centre (KTC) so byk work sheet aku kena buat... hurmm sian jgk kat my boss xde assistant...

kenapa lah aku selalu sakit? byk ujian yang aku kena hadapi...x baik aku mengeluh kan? hurmmm... tah la... aku redha....

signing off
qu_nazryn

No comments:

Post a Comment

surat-surat untuk ku... hihi