Search This Blog

Mar 27, 2011

tekanan membawa kepada kemurungan...

semalam aku kena gi office, kena kemas office sbb nk buat renovation...
dari kul 10 pagi sampai lah kul 8 malam baru siap sume...
penat tu jgn kata lah..smpai terseliuh tangan aku tersilap angkat box...
doc dah pesan dah pnggang aku tak ok lagi kesan dari xcident....
tapi smlm aku bantai jew angkat semua yang mampu...
nah skrg..rasakan kesakitan pnggang yang amat...adoyaiiii...
nak siap cepat.... kalo x mingu depan kena datang lagi weekend....

hujan lebat gila kat luar..xleh nk balik lagi..sbb smlm aku dtg office dgn moto jew..
pagi tu cerah je..pstu masuk tengah hari dah mendung..ptg tu siap ribut lagi...
tepaksa lah aku redah jgak ujan malam2 dgn tangan yang terseliuah...
seksa beb!!
smpai2 jew rumah kul 8 lebey...
tgn ni dah rasa cam semcam jew.... ngilu pelikk...x tahan aku bedenyut2 sakitnya....
lepas isyak dlm kul 9 camtu abah balik...
mtk abah htrkan aku ke spital...
smpai je sane seb bek xde org sgt dah... gi hospital panel kat pakar perdana....
aku bgtaw lah..tgn aku ni salah urat ke ape x taw la..tp yang pasti xleh nk gerak suke2
sakit gile.... kepala pn sakit belah kanan and bawah... sakit lama aku datang balik....
doc kata dia nak amik darah aku.. ok jew..dah beser dah kena amik darah..
then dia check blood presure aku...
perghhhhhhhhh....nk terbeliak mata aku bila doc bgtaw bacaan dia
190/110 toh....sikit lagi mmg aku dah kena tahan wad.....
gile gaban aku kecut pewot... doc norita tu siap tanya aku, "Awk ada masalah ke mimi?"
macam dia blh baca air muka aku...
umi pn tnya hal yang sama..... "umi tgk kakak ni cam bad mood,mkn xnak..slalu kalo buat ayam percik, laju jew mkan...ni x..jamah pn x...."
hurmmm umi...anak mu ini telah melakukan kesilapan besar! maafkan ank mu ini... hurmm
mgkin ni balasan Dia pada aku.... wallahualam..

setel chek darah, doc kata tgn aku ni kena inject sikit (ak yang mintak, sbb x thn skit doe)
alhamdulillah arini rasa ok la xde la skit sgt...kalo x cam ne nak menaip ni kan? hehehe sabo je la...
mlm tu aku balik berbekal kan bekalan ubt untuk 2 mingu... 1 injection dan 1 nasihat..
doc norita ckp... salah satu kesan akibat daripada tekanan darah tingti akibat dari kemurungan
dan kemurungan boleh membawa kepada sakit otak (aka sakit mental kot)
gile ahhhh~! xkan kot... iskkkk.. doc tu ckp lagi, saya nasihatkan awk byk2 kan berehat...
elakkan dari fikirkan pkara2 negative......
hurmmm.... ada betul nye jgk apa yang doc norita tu cakap (MIF pngil dia doc Nobita hahah )
xpelah doc... masalah saya..saya akn setel kan sndiri..insyaaLLAH...



pe lagi, balik tuh terus kena bebel ngn umi....
ibu mana x sayang anak kan??? hurmmm kakak kalo blh xnak susahkan umi...
kakak dah byk susah kan umi..... maafkan kakak....
kalo kakak x de nanti... sape akan jaga umi, sape akn jadi peneman dikala umi sedih...
tapi umi jgn risau... nina kan... nina boleh jaga umi kalo kakak xde nanti
kakak dah lama benar menyusahkan umi dan semua org....
kakak dah byk berdosa ngn umi, lagi2 abah...kakak anak derhaka pada abah....
kalau kakak xde nanti, kakak xde harta tuk tinggal kan tuk umi....
kakak mintak maaf sbb x dapat senang kan umi.....
kakak sayang umi sgt2 dunia akhirat.... (wlaupn umi aku xnmpk, tp ak ttp nk tulis gak, bukan nye propa ke ape, cume luahkan hati aku)

hurmmm.... sebak plak rasa
kat luar sana hujan lebat sgt2... xtaw camne nk balik..
tp, yang pasti... aku kan redah jgk hujan tu...
sebagaimana aku meredah ujian yang diberiNya ini.....
Ya Allah..... lindungi lah mereka2 yang aku sayang....

No comments:

Post a Comment

surat-surat untuk ku... hihi