Search This Blog

Oct 18, 2010

Ini lah cinta

dear abang,

ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke
kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jaga lah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin
ayang luahkan disini...
kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali..
sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang..
sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3
bulan yang lalu dah masuk 3 malam...
abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang
letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari
harga kereta abang?

tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak
berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli
kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga
maintainance..ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa
abang kata ayang tak sedar diri

kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada

kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak
macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??
ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek
depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe..
jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama
sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

love,
ayang





Dear Ayang,

bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham
keta tu keta bos abang nnti kalau ilang siapa nak ganti..

ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..

cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta..
abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...

lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun..
nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam
doremon..ish xnak laa abang..

pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah.. tu lah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah
dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..

sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm80k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm80k..tapi demi ayang abang wat jugak..
sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm..

bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu...

pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..

tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..
nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan cuma
jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana.. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..

kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan..bukan
apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital.. abang kene tanduk xpe.. jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun

jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang kesian tapi muka ayang lepas jatuh longkang tu xleh abang nak bayang kan cam mana....tgk laa sendiri gambar tu....

ok lah ayang.. nnti lepas cuti skolah kita jumpa lagi eah.. bye ayang

love,
abang




Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan..dua tangan untuk memegang...
Dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat...
Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita?....
Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya....


Itulah namanya Cinta...

Oct 12, 2010

Tentang Dirimu

Bak kate owg... dari air muka..kite blh kenal pasti sikap seseorg tu macam mana...tp betul ke tanggapan kite?pape pn... xperlu kite menilai seseorg dari paras rupa... yg penting hati mereka....

Sayang, dari raut wajah yang tenang, tersirat seribu makna.... kalau diizinkan Allah...aku ingin menatap wajah mu hingga hujung nyawa ku... dan jika aku bkn insan terpilih itu... ku harap... dgn wajah mu yg tenang itu...dapat membahagiakan seorg wanita walau bukan aku....

Bkn penilaian..tp sekadar pendapat...aku stuju dgn pndapat abg joe...
Joe Black : dia memang pemalu...neves bila ckp dgn pompuan...kalau mi terus paksa dia..nnt dia semput...kena masuk oksigen..tp tkpe sbb dia mmg pemalu dgn pompuan...mungkin dia ingat mi pun sama..pemalu...suka mkn budu...erk..
October 6 at 3:24pm · Comment


Abg Joe mgkin 80-90% betul...tp semuanye ku serah pd yg Maha Esa..
Cukup lah aku dapat curahkan sepenuh kasih syg sepnuhnye untuk dia...

Dan dia ialah.... hanya Dia yg tahu :)

Sekian.

Oct 6, 2010

The Rutine

Haaa... tis is abt our rutine... hihihi 24-7 plak tu..iskk

WEEKDAYS:
around 8.30am till 9.30 i'll rcvd a text msg wishing me morning :D

around 1pm till 2pm i'll send him a sms remind him abt lunch,,sumtimes he text me 1st..

around 6.30pm till 7.30,depends on wat time i'll reach home, i'll text him to let him knw im home.. he'll reply and ask me to get rest..most of the time he's still at his office by tat time.

around 8.30 till 9pm he'll text me telling me he's home n asking wat im doing. And i'll tell him to go take a shower 1st.

around 9.30 till 9.45pm he'll text me again, asking where im at n wat im doing, did i take my dinner alrdy n stuffs.. Same to me, i'll remind him oso..and we'll keep texting eachother for a while...

around 11.30pm till 12, we'll stop sms-ing as normaly he'll be going out to eat..dinner n supper.. I always remind him to tapau 1st after work..but as always..he'll said 'xsempat la my bby'... hurmm it makes me worried abt his eating diet. Before he's making his move..he'll wish me goodnite n sumtime he or me call to say gonite... :)

WEEKEND:
around 6am till 6.30am i'll text/call him to wake him up for subuh prayer..then smbung tdo..hihihihi

around 8am till 10am, i'll text him asking whether he woke up o not yet..then remind him abt bfast.

around 10.30am till 11.30 sumtimes he woke up late..huhuhu... he'll reply my texts.. and we'll keep texting while im doing my home work...house cleaning, washing dishes, and ect.

around 12pm till 1pm he'll be going out to take lunch and bfast as well..(too lazy to cook bfast i guess,hahahA)

around 3pm till 4pm he'll text me again, sumtimes asking wat im doing, where im at and where im going later... and we continue texting for a while.

around 5pm sumtimes he'll fell asleep..(taw2 je dah snyp sms xreply), or kdg2 he'll go out to town.. but he'll inform me 1st..

around 7pm till 8pm he'll text me again..or i text him.. depends lor..

around 9pm we'll continue texting (isi kandungan text x yah la tulis ye..hihihi)

around 11.30pm till 12, we'll stop sms-ing as normaly he'll be going out to
eat..dinner n supper.. I always remind him to tapau 1st after work..but as always..he'll said 'xsempat la my bby'... hurmm it makes me worried abt his eating diet. Before he's making his move..he'll wish me goodnite n sumtime he or me call to say gonite... :)

Well... tis is my n his rutine for the past 1 year we've been known eachother. 24-7...sumtimes im wondering where did all the idea to texting came...hahahahhaa we never get bored... ada je idea nye..and ada je yg nk di updatekan eachother.... i hope..i really hope this will last long...
(kebanyakan isi kandungan lam text tu xyah la tulis ye..huhuhu)

ok la... its 12.58pm alrdy... nk pi lunch dulu...daaaaaa

sekian.

Oct 5, 2010

Chickenpox? Oh no!


Hohohoho.... i believe evryone penah kena chickenpox ni.. well last 2 week aku kena tis thing.... uwaaaa xtahan ooo.... penuh bdn..hurmm sabo je la..dugaan...
owg len duk riang ria raya aku duk telantan kat umah.. owg len gi open house..aku dok mkn nsi putih ikan kering..huhu pe leh wat..pantang.. kena jage..kang parut x psal...jatoh saham..hahahahhaa

mula2 aku kena pagi khamis.. wahh owg len syok dok smbut 16sept nye cuti aku lak ngah panic sbb ku mula gatal2 dan ada bintik2... berkali2 aku tnya my mom... "are u sure this is cikenpox? sure ke sure ke sure ke?" umi dah mula nek bengang... hahaha btl la kakak oitt...cikenpox la tuuu....! haihhh.... 1 umah 3 owg skaligus kena bende ni..cian umi tpksa jage kitorg...huhuhu

ari jumaat aku gi clinic ngan yie..sbb xde sape leh tlg drivekan aku ke clinic..aku da x larat gile da.... doctor sah aku kena cikenpox speses ayam serama..hahahhahaha gile ah... aku dpt cuti sakit aka MC smingu...waaa beshhh! erkkk besh mende nye kalo MC sbb sakit..cetttttt~ xpelah...aku trma jew MC tu ngan hati yg terbuka..hahahhaha xlama pastu mlm tu gak aku mulai gelisah resah.... sume ada... sbb demam..panassss bdan aku... 42c dowh! mana aku taw??? aku test arr... haha.. ermm xleh tdo smpai la kul lepas subuh..pas smyg tu baru la aku try gak lelap mate ni...sbb pale da berat gile daaa... mmg kalo bdiri sure tumbang ahh... ermm alhamdulillah aku bejaya tdo... hehhee kul 10 pg aku bangon mam ubt bagai... ari sbtu pagi tu smpai ke mlam rutin aku hanya mam ubt spu ubt and tdo... dah aku nk wat ape lagi..nk masak?? pgg kuali pn umi x bg.huhuhuhuhuhu.....

sume nye berlarutan cmtu.. smpai la 2-3 ari pastu.. dlm mase 2-3 aritu.. aku rasa seksa yg amat.. kpla aku sakit gile.. bagai dicucuk ngan jarum.. bagai diketok2 ngan tukul... mmg xleh tdo.. mate aku merah cam saga (hyperbola btl) xleh tgk lampu..silau dowh! ubt xhenti2 mkn... hingga la 1 hari... skit kepala aku bransur ilang... tapi..ku sngka panas ke petang..rupenye tornado disiang ari.. aku mula rasa pening... sume yg aku nampk sume nye berpusing2... seyes wa ckp lu!hahaha ermm xleh bukak mate dowh.. asal bukak je nmpk sume pusing2..pastu pe ag..muntahh arrr... smpai lembik xlarat nk muntah je.. xleh nk wat...sbb asal masuk je makanan or air.. aku akn termuntah kan balik...bkn sngaja mebazir ye~ uhuhuhuhu smpai la 1 peringkat aku xmakan x minum lansung... kire tawakal la time tu... pelan2 aku kuat kan diri ni gak... mkn ubt untuk thn muntah..alhamdulillah pas pada tu aku ok...

setel bab muntah..bab pening xsetel lagi... aku xlarat nk jalan..nk duduk pn xleh... aku tnya umi.. sume yg nek cikenpox akn lalui n rasa camni ke... umi ckp x jugak..depends to the person nye antibody... emm jwpn leh diterima pakai.. huhuhu aku x kesah.. aku teruskan mkn ubt... tp pening aku x ilang..malah bertambah teruk!!! jln ku x lurus... trehuyung hayang... aku perlu dipapah kalo nk bgn... ya Allah... tuhan je taw... hurmm aku ni dah la berat...bdn pn solid gitu..hehe tp bila jalan.. aku x balance.. aku xleh control langkah aku... apa yg dah jadi pada aku nie??? ermm aku kuat kn jugak smgt.. truskan mam ubt... ari khamis lau x slh abg aku dtg lawat kat umah...abg hafiz adam... dtg ngn kwn2 dia tgk aku time tu aku xbaper ok ag..tp aku gagahkan jugak... layan dorg.. tetamu kan... esk nye aku gi clinic balik....

smpai giliran aku tuk jmpa doc... ermm doc x ckp byk..dia nmpk aku jln masuk ngan huyung hayang tros muke dia berubah... muka aku pn brubah gak..bkn pe..wisau.. dia check.. sume ar ...last2 dia ckp.. " we have to bring ur case to the specialist.. do u have any panel hospital? im afraid we might gonna do the MRI scan to verify the cause... there is a posiblelity tat the virus has infected ur cerebrum nerf" ...ermm tergamam seketika aku bila dgr doc cmtu... smpai camtu skali ke... then the doc continue " i'll write a latter to give to the doctor there... then i will request a procedure to proceed the MRI scan" .... perghhhhhhh aku hanya mampu anguk je.. then i ask him " doc, is it bad?? i mean how bad it is... is it gonna be worse? do i need to do the scan asap or wat?? " ...... ermm aku kena gak wat mende tu...

the next day i went to the hsptal with umi n abah,, well cant really tell how i feel tat time.. i was scared... n shocked oso... how cn i got tis sickness kan? i mean evrything seems ok.. xcept for i cant balance my step je... hmmm so i met the doc... she did few test on me... after a while...she told us tat i need to do the MRI scan tmwr morning... pjg lebar dia xplain kat aku...n ase nye xyah la aku tulis kat sini... cume apa yg aku blh rungkaikan... there's 0.5% virus tat has infect my cerebrum nerf and need to do the procedure asap... so i got admitted to ward not long after tat...

dpt single room..besh...prvcy... hihihi so while waiting sum things to setel up, i texted my cutie pie erin..n few of my close frens... the sweet thing is..i get to knw who's the one that really care for me... thanks so much to them...

the next day at 10am a nurse came to my room... she took me to the MRI room.. my parents are always with me all the time... hehehe there's a medical asst yg handle... a guy..and he's hot..hahahha dlm sakit2 pn sempat lagi! well... bese laa... hehe he took care of me all the way... dia tlg papah aku bagai... he's so sweet... his smile pn sweet je..ada lesung pipit..hahahah n he's specky..i loikeee!hahaha.... so i was prepare to do the scanning... the procedure took time abt 1 and half an hour.. after all done.. went back to my room... n do nothing much... jst wait for the doc....

at 3pm my doc came with a result of the MRI scan... ermmm...takut nk dgr pe doc ckp...huhuhu... well nk xnak kena dgr jgak...so she told me.. "i hve ur result now and it shows tat evrything seems to be ok..no other thing tat can harm ur brain.. mksd nye awk xperlu risau cuma.. the virus the infected ur nerf is now at 1.5% alrdy... so we'll gonna give u the antidot untuk fight back the virus... it's is nessesary for u to knw tat this kind of case is rare reported back then.. sbb x byk kes2 camni yg jadi... 1 out of 4000 ppl yg face this kind of case... but no worry..we have the antidot..mybe in the next couple of days u can go home.." ....... speechless.... im totaly speechless... dugaan yg akukena trma.... so bermulalah ari aku ngan suntikan2 yg amat aku x suke..dah la aku xsuke jarum.,.uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa sakit taw.... 2 kali aku pitam time nurse inject ubt..huhuhuhuhu... sabo jewlaaa....

xlama sgt aku kna warded,,,sbb aku mtk balik awl...huhuhu males la dok spital lama2... bill pn satg melambung tingi..hahaha.... so aku dibenar kan balik..bersama ubt yg berbotol2...adehhhhh kena mam 5kali shari dowh! jenuh den..........

So skrg... misi aku ialah untuk hbs kan ubt yg berbotol2 tuh...hahahhaa antivirus toh.... da macam pc lak kena ada antivirus...adehhhh... ermmm pape pn aku redha... aku terima dugaan ni ngan redha...

pening dah ni naip byk2...iskkk... tkat ni je dah lahhh... tataaaa~~

sekian.