Search This Blog

Nov 7, 2010

Malam yang Sugul

Tanpa aku sedari..smlm aku menangis lagi...

Fahami suara ku berharap....

Di sini aku masih sendiri.. merenungi hari-hari sepi..
aku tanpamu...bila esok hari datang lagi..
ku cuba hadapi semua ini...walau tanpamu...

bila aku dapat bintang yang berpijar...
mentari yang tenang bersamaku disini..
ku dapat tertawa menangis merenung..
di tempat ini aku bertahan..

suara dengarkanlah aku..apa kabarnya pujaan hatiku..
aku di sini menunggunya..masih berharap di dalam hatinya..
suara dengarkanlah aku..apakah aku slalu dihatinya..
aku di sini menunggunya.. masih berharap di dalam hatinya..

kalau ku masih tetap disini..ku lewati semua yang terjadi..
aku menunggumu, aku menunggu.........

Cinta Sempurna

Lagu ini byk mengingat kan aku pada kelemahan dan kekurangan pd diri aku.. aku mgharapkan yg terbaik dari dia tnpa aku sedari aku lupa akan kelemahan dan kekurangan diri... aku takut..aku xmampu bahagiakan dia..sedangkan aku rasa aku amat bahagia dgn dia...

Sayangku..cinta sempurna...

Aku manusia lemah..selalu terjatuh..
berbeza aku darimu kau berdiri teguh...
Aku serba tiada.. aku kekurangan..
dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan..

Sempurnanya sifat mu.. tulusnya hatimu..
jujurnya niatmu..tinggi nya kesabaran mu..
lepaskanlah diriku..
kerana aku x mampu menanggung sebuah cinta sempurna..
dari mu...

Bukan aku x pernah..mengerti dirimu..
ku sanjung setiap kata cinta kau berikn aku..
Hilangkan rasa itu.. akhir kan semua..
dah bila kau sedar aku hilang dari kewujudan....


p/s: Abg..by sayang kan abg..xkan pernah brubah..megerti lah.. :(

Oct 18, 2010

Ini lah cinta

dear abang,

ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke
kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jaga lah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin
ayang luahkan disini...
kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali..
sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang..
sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3
bulan yang lalu dah masuk 3 malam...
abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang
letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari
harga kereta abang?

tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak
berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah

sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli
kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga
maintainance..ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa
abang kata ayang tak sedar diri

kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada

kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak
macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak

paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??
ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek
depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe..
jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama
sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

love,
ayang





Dear Ayang,

bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham
keta tu keta bos abang nnti kalau ilang siapa nak ganti..

ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..

cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta..
abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...

lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun..
nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam
doremon..ish xnak laa abang..

pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah.. tu lah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah
dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..

sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm80k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm80k..tapi demi ayang abang wat jugak..
sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm..

bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu...

pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..

tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..
nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan cuma
jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana.. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..

kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan..bukan
apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital.. abang kene tanduk xpe.. jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun

jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang kesian tapi muka ayang lepas jatuh longkang tu xleh abang nak bayang kan cam mana....tgk laa sendiri gambar tu....

ok lah ayang.. nnti lepas cuti skolah kita jumpa lagi eah.. bye ayang

love,
abang




Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan..dua tangan untuk memegang...
Dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat...
Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita?....
Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya....


Itulah namanya Cinta...

Oct 12, 2010

Tentang Dirimu

Bak kate owg... dari air muka..kite blh kenal pasti sikap seseorg tu macam mana...tp betul ke tanggapan kite?pape pn... xperlu kite menilai seseorg dari paras rupa... yg penting hati mereka....

Sayang, dari raut wajah yang tenang, tersirat seribu makna.... kalau diizinkan Allah...aku ingin menatap wajah mu hingga hujung nyawa ku... dan jika aku bkn insan terpilih itu... ku harap... dgn wajah mu yg tenang itu...dapat membahagiakan seorg wanita walau bukan aku....

Bkn penilaian..tp sekadar pendapat...aku stuju dgn pndapat abg joe...
Joe Black : dia memang pemalu...neves bila ckp dgn pompuan...kalau mi terus paksa dia..nnt dia semput...kena masuk oksigen..tp tkpe sbb dia mmg pemalu dgn pompuan...mungkin dia ingat mi pun sama..pemalu...suka mkn budu...erk..
October 6 at 3:24pm · Comment


Abg Joe mgkin 80-90% betul...tp semuanye ku serah pd yg Maha Esa..
Cukup lah aku dapat curahkan sepenuh kasih syg sepnuhnye untuk dia...

Dan dia ialah.... hanya Dia yg tahu :)

Sekian.

Oct 6, 2010

The Rutine

Haaa... tis is abt our rutine... hihihi 24-7 plak tu..iskk

WEEKDAYS:
around 8.30am till 9.30 i'll rcvd a text msg wishing me morning :D

around 1pm till 2pm i'll send him a sms remind him abt lunch,,sumtimes he text me 1st..

around 6.30pm till 7.30,depends on wat time i'll reach home, i'll text him to let him knw im home.. he'll reply and ask me to get rest..most of the time he's still at his office by tat time.

around 8.30 till 9pm he'll text me telling me he's home n asking wat im doing. And i'll tell him to go take a shower 1st.

around 9.30 till 9.45pm he'll text me again, asking where im at n wat im doing, did i take my dinner alrdy n stuffs.. Same to me, i'll remind him oso..and we'll keep texting eachother for a while...

around 11.30pm till 12, we'll stop sms-ing as normaly he'll be going out to eat..dinner n supper.. I always remind him to tapau 1st after work..but as always..he'll said 'xsempat la my bby'... hurmm it makes me worried abt his eating diet. Before he's making his move..he'll wish me goodnite n sumtime he or me call to say gonite... :)

WEEKEND:
around 6am till 6.30am i'll text/call him to wake him up for subuh prayer..then smbung tdo..hihihihi

around 8am till 10am, i'll text him asking whether he woke up o not yet..then remind him abt bfast.

around 10.30am till 11.30 sumtimes he woke up late..huhuhu... he'll reply my texts.. and we'll keep texting while im doing my home work...house cleaning, washing dishes, and ect.

around 12pm till 1pm he'll be going out to take lunch and bfast as well..(too lazy to cook bfast i guess,hahahA)

around 3pm till 4pm he'll text me again, sumtimes asking wat im doing, where im at and where im going later... and we continue texting for a while.

around 5pm sumtimes he'll fell asleep..(taw2 je dah snyp sms xreply), or kdg2 he'll go out to town.. but he'll inform me 1st..

around 7pm till 8pm he'll text me again..or i text him.. depends lor..

around 9pm we'll continue texting (isi kandungan text x yah la tulis ye..hihihi)

around 11.30pm till 12, we'll stop sms-ing as normaly he'll be going out to
eat..dinner n supper.. I always remind him to tapau 1st after work..but as always..he'll said 'xsempat la my bby'... hurmm it makes me worried abt his eating diet. Before he's making his move..he'll wish me goodnite n sumtime he or me call to say gonite... :)

Well... tis is my n his rutine for the past 1 year we've been known eachother. 24-7...sumtimes im wondering where did all the idea to texting came...hahahahhaa we never get bored... ada je idea nye..and ada je yg nk di updatekan eachother.... i hope..i really hope this will last long...
(kebanyakan isi kandungan lam text tu xyah la tulis ye..huhuhu)

ok la... its 12.58pm alrdy... nk pi lunch dulu...daaaaaa

sekian.

Oct 5, 2010

Chickenpox? Oh no!


Hohohoho.... i believe evryone penah kena chickenpox ni.. well last 2 week aku kena tis thing.... uwaaaa xtahan ooo.... penuh bdn..hurmm sabo je la..dugaan...
owg len duk riang ria raya aku duk telantan kat umah.. owg len gi open house..aku dok mkn nsi putih ikan kering..huhu pe leh wat..pantang.. kena jage..kang parut x psal...jatoh saham..hahahahhaa

mula2 aku kena pagi khamis.. wahh owg len syok dok smbut 16sept nye cuti aku lak ngah panic sbb ku mula gatal2 dan ada bintik2... berkali2 aku tnya my mom... "are u sure this is cikenpox? sure ke sure ke sure ke?" umi dah mula nek bengang... hahaha btl la kakak oitt...cikenpox la tuuu....! haihhh.... 1 umah 3 owg skaligus kena bende ni..cian umi tpksa jage kitorg...huhuhu

ari jumaat aku gi clinic ngan yie..sbb xde sape leh tlg drivekan aku ke clinic..aku da x larat gile da.... doctor sah aku kena cikenpox speses ayam serama..hahahhahaha gile ah... aku dpt cuti sakit aka MC smingu...waaa beshhh! erkkk besh mende nye kalo MC sbb sakit..cetttttt~ xpelah...aku trma jew MC tu ngan hati yg terbuka..hahahhaha xlama pastu mlm tu gak aku mulai gelisah resah.... sume ada... sbb demam..panassss bdan aku... 42c dowh! mana aku taw??? aku test arr... haha.. ermm xleh tdo smpai la kul lepas subuh..pas smyg tu baru la aku try gak lelap mate ni...sbb pale da berat gile daaa... mmg kalo bdiri sure tumbang ahh... ermm alhamdulillah aku bejaya tdo... hehhee kul 10 pg aku bangon mam ubt bagai... ari sbtu pagi tu smpai ke mlam rutin aku hanya mam ubt spu ubt and tdo... dah aku nk wat ape lagi..nk masak?? pgg kuali pn umi x bg.huhuhuhuhuhu.....

sume nye berlarutan cmtu.. smpai la 2-3 ari pastu.. dlm mase 2-3 aritu.. aku rasa seksa yg amat.. kpla aku sakit gile.. bagai dicucuk ngan jarum.. bagai diketok2 ngan tukul... mmg xleh tdo.. mate aku merah cam saga (hyperbola btl) xleh tgk lampu..silau dowh! ubt xhenti2 mkn... hingga la 1 hari... skit kepala aku bransur ilang... tapi..ku sngka panas ke petang..rupenye tornado disiang ari.. aku mula rasa pening... sume yg aku nampk sume nye berpusing2... seyes wa ckp lu!hahaha ermm xleh bukak mate dowh.. asal bukak je nmpk sume pusing2..pastu pe ag..muntahh arrr... smpai lembik xlarat nk muntah je.. xleh nk wat...sbb asal masuk je makanan or air.. aku akn termuntah kan balik...bkn sngaja mebazir ye~ uhuhuhuhu smpai la 1 peringkat aku xmakan x minum lansung... kire tawakal la time tu... pelan2 aku kuat kan diri ni gak... mkn ubt untuk thn muntah..alhamdulillah pas pada tu aku ok...

setel bab muntah..bab pening xsetel lagi... aku xlarat nk jalan..nk duduk pn xleh... aku tnya umi.. sume yg nek cikenpox akn lalui n rasa camni ke... umi ckp x jugak..depends to the person nye antibody... emm jwpn leh diterima pakai.. huhuhu aku x kesah.. aku teruskan mkn ubt... tp pening aku x ilang..malah bertambah teruk!!! jln ku x lurus... trehuyung hayang... aku perlu dipapah kalo nk bgn... ya Allah... tuhan je taw... hurmm aku ni dah la berat...bdn pn solid gitu..hehe tp bila jalan.. aku x balance.. aku xleh control langkah aku... apa yg dah jadi pada aku nie??? ermm aku kuat kn jugak smgt.. truskan mam ubt... ari khamis lau x slh abg aku dtg lawat kat umah...abg hafiz adam... dtg ngn kwn2 dia tgk aku time tu aku xbaper ok ag..tp aku gagahkan jugak... layan dorg.. tetamu kan... esk nye aku gi clinic balik....

smpai giliran aku tuk jmpa doc... ermm doc x ckp byk..dia nmpk aku jln masuk ngan huyung hayang tros muke dia berubah... muka aku pn brubah gak..bkn pe..wisau.. dia check.. sume ar ...last2 dia ckp.. " we have to bring ur case to the specialist.. do u have any panel hospital? im afraid we might gonna do the MRI scan to verify the cause... there is a posiblelity tat the virus has infected ur cerebrum nerf" ...ermm tergamam seketika aku bila dgr doc cmtu... smpai camtu skali ke... then the doc continue " i'll write a latter to give to the doctor there... then i will request a procedure to proceed the MRI scan" .... perghhhhhhh aku hanya mampu anguk je.. then i ask him " doc, is it bad?? i mean how bad it is... is it gonna be worse? do i need to do the scan asap or wat?? " ...... ermm aku kena gak wat mende tu...

the next day i went to the hsptal with umi n abah,, well cant really tell how i feel tat time.. i was scared... n shocked oso... how cn i got tis sickness kan? i mean evrything seems ok.. xcept for i cant balance my step je... hmmm so i met the doc... she did few test on me... after a while...she told us tat i need to do the MRI scan tmwr morning... pjg lebar dia xplain kat aku...n ase nye xyah la aku tulis kat sini... cume apa yg aku blh rungkaikan... there's 0.5% virus tat has infect my cerebrum nerf and need to do the procedure asap... so i got admitted to ward not long after tat...

dpt single room..besh...prvcy... hihihi so while waiting sum things to setel up, i texted my cutie pie erin..n few of my close frens... the sweet thing is..i get to knw who's the one that really care for me... thanks so much to them...

the next day at 10am a nurse came to my room... she took me to the MRI room.. my parents are always with me all the time... hehehe there's a medical asst yg handle... a guy..and he's hot..hahahha dlm sakit2 pn sempat lagi! well... bese laa... hehe he took care of me all the way... dia tlg papah aku bagai... he's so sweet... his smile pn sweet je..ada lesung pipit..hahahah n he's specky..i loikeee!hahaha.... so i was prepare to do the scanning... the procedure took time abt 1 and half an hour.. after all done.. went back to my room... n do nothing much... jst wait for the doc....

at 3pm my doc came with a result of the MRI scan... ermmm...takut nk dgr pe doc ckp...huhuhu... well nk xnak kena dgr jgak...so she told me.. "i hve ur result now and it shows tat evrything seems to be ok..no other thing tat can harm ur brain.. mksd nye awk xperlu risau cuma.. the virus the infected ur nerf is now at 1.5% alrdy... so we'll gonna give u the antidot untuk fight back the virus... it's is nessesary for u to knw tat this kind of case is rare reported back then.. sbb x byk kes2 camni yg jadi... 1 out of 4000 ppl yg face this kind of case... but no worry..we have the antidot..mybe in the next couple of days u can go home.." ....... speechless.... im totaly speechless... dugaan yg akukena trma.... so bermulalah ari aku ngan suntikan2 yg amat aku x suke..dah la aku xsuke jarum.,.uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa sakit taw.... 2 kali aku pitam time nurse inject ubt..huhuhuhuhu... sabo jewlaaa....

xlama sgt aku kna warded,,,sbb aku mtk balik awl...huhuhu males la dok spital lama2... bill pn satg melambung tingi..hahaha.... so aku dibenar kan balik..bersama ubt yg berbotol2...adehhhhh kena mam 5kali shari dowh! jenuh den..........

So skrg... misi aku ialah untuk hbs kan ubt yg berbotol2 tuh...hahahhaa antivirus toh.... da macam pc lak kena ada antivirus...adehhhh... ermmm pape pn aku redha... aku terima dugaan ni ngan redha...

pening dah ni naip byk2...iskkk... tkat ni je dah lahhh... tataaaa~~

sekian.

Jul 28, 2010

pendam sendirian

mulai ari ni... apa yang aku rasa...aku tak nak lagi luahkan kat sapa2.....
aku akan pendam sorg2...
aku xnak susahkan sape2...
bia aku pendam n simpan sorg2...
aku akan cuba..usaha... untuk pendam segala2 pd diri aku sendiri...
apa yg aku rasa... hanya aku je yg akan tawu...
xtaw la samada susah ataw senang tok berbuat demikian...
tp aku akan cube....
aku bukan siapa2 yang penting bg siapa2...

Jul 25, 2010

my New Daddy

hihihi arini aku terlebey riang kot..huhu da lama x riang2 cmnie..hahaha...
tadi masuk opis... aku onkan fb.. pastu coment yg mana patut... then aku coment kat abg joe.,..pastu kan..tetibe lam pale aku terlintas nk request abg joe jadik FATHER...hahahaha
mula2 aku sent request dulu..then baru aku ckp kat abg joe..hikhikhik....


Mimi - Servex KB says:
abgggggggggggg
nti tgk home
Joe Black says:
Mimi - Servex KB says:
ada requesttt
pat patttt
Joe Black says:
erk
ok
Mimi - Servex KB says:
hihihihihi
Joe Black says:
erk
yg mana?
yg dasat?
Mimi - Servex KB says:
mukaaannnnnnnnn
yg requesttt
kat home
tgk laaa
huk3
Joe Black says:
erk
ok2
erkkkkkkkkkkkkkkkkkk
father>???????????????????????????
erkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
nape???????????????????
Mimi - Servex KB says:
hahhaha a'aaa
Joe Black says:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.....
Mimi - Servex KB says:
nak nak...
Joe Black says:
erk
nape?
mothernya sapa?
erkk
Mimi - Servex KB says:
mother nye...ibu tumpang kot..hahahha xtaw capew
Joe Black says:
erkk
ok2
mothernya sd
huhu
Mimi - Servex KB says:
ngeeee sd..,tp mi lom add sd..hik3
Joe Black says:
hhu
gi la add
dia suka mi



hehheehhe abg joe dah jadik daddy joe...xpun papa joe..hahahah i loiikeee~~!!!

Jul 21, 2010

Jangan pernah berubah, Moody..




these two three days..felt so not well... hurmm ada je yg x kena... bkn dari aku...tp dari owg lain...
tahla.. aku pn xtaw asal aku cepat marah cepat terasa lately....
disebabkan aku byk tekanan ke??? atau sbb tlalu byk msalah lam pale aku nie.... ????
dah xlarat aku pikir.... tiap kali aku pikir... tiap kali tu jugak la aku hangin....

hurmmmm..aku slalu tnya.. kenapa manusia cepat brubah?? nape manusia berubah?? berubah kearah kebaikan xpe... tp kalo kearah keburukan???? xke naye owg disekeliling beliau??? hurmm....nk kate aku brubah...berubah kah aku??hurmm...

arrrggghhhhhhhhhhhhhhhh tension....

nape ekk??? asal aku ada sumtin je...owg len mesti dtg kacau....asal aku happy...mesti ada yg x puas hati...mesti ada parasit yg kacau... xpenah ke dorg terpikir tuk tidak kacau tepi kain owg??? xdekeje lain kew??????


........berbalik pada niat asal aku nulis nie.... sbb aku sedey yg amat...sedey gile... owg yg aku syg...cam dah ignore aku.... cam dah xmcm dulu.... sedey...sedey sgt2.... xsangka aku akn rasa camnie balik.... xsangka aku akan nangis balik.... xsangka aku akan rase sakit balik... btl ke apa yg aku rasa nie??? atau jst prasaan aku je?? sedey.... bila rase diri ni x penting lagi...




~BILA CINTA~
Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku
hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…Dalam harapan


............biarlahku simpan.............
tika hatiku kosong..kau hadir memenuhinya..
tika hatiku penuh dgn sygmu..kau kian menjauhi...
mudah menyayangi tapi sukar disayangi..
mudah menerima...tapi sukar diterima...

hati meraung namun bicara ku terkunci...
hati menangis namun senyum ku ria..

bukan lakonan..
cume hanya..demin kebahagian...
insan yg hadir dlm hidupku..
insan yg tercinta...
~ cukup kau tahu..hanya engkau dihatiku...dulu..kini..dan akan datang.... jangan pernah berubah......

Jun 29, 2010

aPa aDanYa


jangan terlalu mengharap dan jangan terlalu meminta...

belajar untuk terima seadanya..

andai kasih sayang itu ikhlas pasti kebahagiaan itu akan tiba juga =)


diam bukan berarti tewas

sorakkan bukan bererti kemenangan..

segala yang berlaku pasti ada hikmahnya..

Jun 27, 2010

Advise from abg joe

tis morning i woke up..n while i get dressed...listen to hitz.fm.... there's a song... titled Impossible... i wrote in a note abt the song's lyric... to me... tat lyric remind me to be countions wen it comes to love... but... without i realiazed.... there's more behind the precoutions...
and once again... i realised it frm my bro.... abg joe who opened my eyes n see through the meaning...not jst read it.....

Joe Black
love is giving someone the power to destroy you but trusting them not to...love is a risk that you have to take...loving someone require full energy of commitment and sincerity...love them with all of your heart and soul...and hoping and praying that you would get the same things in return...
about an hour ago · LikeUnlike ·

Reen NaZreen
jst for percoutions~ :x
48 minutes ago · LikeUnlike ·

Joe Black
if we have that kind of precautions...it means that we're not totally love them..things happened..whether we like it or not...its hurt...but we still fall for love...
43 minutes ago · LikeUnlike ·

Reen NaZreen
indeed! ;)
32 minutes ago · LikeUnlike ·

Joe Black
just becareful...dont hurt anyone ..and they won't hurt you... ;)
19 minutes ago · LikeUnlike ·

Reen NaZreen
like wat u gave u'll get back right?
12 minutes ago · LikeUnlike ·

Joe Black
you're deadly rite ...:)
11 minutes ago · LikeUnlike ·

Reen NaZreen
force of karma~
9 minutes ago · LikeUnlike ·

Joe Black
yupp...
8 minutes ago · LikeUnlike ·



actually i was speechless wen i read his comment..coz wat he;s saying are all true....
for the 1st time.... i felt like... wow.. tis is for real... its true wat he said.....
its jst me.... nver think outside of the box.....

once again... u opened my eyes bro...
tis time...
it wide open....


~love always~
qaseh mym

Jun 22, 2010

.::: MenCinTaiMu :::.

Mencintaimu...Seumur hidupku

Selamanya...Setia menanti

Walau di hati saja...

Seluruh hidupku

Selamanya...

Kau tetap milikku

Hanya satu yang tak mungkin kembali

Hanya satu yang tak pernah terjadi

Sgalanya...

Teramat berarti di hatiku

Selamanya...

Mencintaimu...

Seumur hidupku

Selamanya...

Kau tetap milikku

Jangan ada Dusta

Ketika pertama kujumpa denganmu
Bukankah pernah kutanyakan padamu kasih
Takkan kecewakah kau pada diriku
Takkan menyesalkah kau hidup denganku kasih
Memang kau bukan yang pertama bagiku
Pernah satu hati mengisi hidupku dulu
Dan kini semua kau katakan padaku
Jangan ada dusta di antara kita kasih
Semua terserah padamu aku begini adanya
Kuhormati keputusanmu, apapun yang akan
Kau katakan, sebelum terlanjur kita jauh
Melangkah, kau katakan saja

Jodoh

Ada 3 jenis jodoh...
  • jodoh dari syaitan - pertemuan antara adam dan hawa... suka sama suka..tapi jalan yg dipilih terpesong.. masing2 mengikut hasutan syaitan... lalu terlanjur..dan kemudian bru bernikah....
  • jodoh dari jin - pertemuan antara adam dan hawa.... salah seorg darinya suka akan seseorg tapi sebaliknye bg sblh pihak yg 1 lagi... slh sorg dri nya meminta pertolongan dri jin untuk memenangi hati pihak tersebut.... dgn izin Allah.... mgkin akan dpt apa yg di minta dgn jin itu atau mgkin x... lalu mereka menikah.. dgn hnya pertolongan dri jin...
  • jodoh dari Allah - pertemuan antara adam dan hawa... pndangan pertama dri mata terus ke hati... tiada pndangan kedua dri mata ke mata.... perbincangan bersma keluarga.. lalu pernikahan dilansungkan... pasangan bernikah, dan mendapat keberkatan dari Nya... jesteru itu.. berkembang la keturunan jodoh yg datang dri Allah SWT.

Apa yg tulis ni..berdasarkan sbuah cerita yg aku tgk.... aku hayati dan aku fahami... sesungguhnya... dia yg mulia selain jodoh dari Allah...

Hamba Mu ini sungguh hina... dcc hamba2 Mu yg jauh lebih baik... namu...xputus aku berdoa dan berharap...segala apa yg aku lalukan..mdpat kberkatan dari Mu tuhan.....

Jun 20, 2010

SekAdAr unTuK DiRenunGi berSaMa


salam...


pagi ni ari ahad... aku masuk keje cam biase...

ermm 1st thing aku bukak tagged....
pastu bukak facebook.... tgk ada pape coment ke x... then aku ushar page adik..erin.... dia dlm kesedihan.... aku dpt rasa kan...hurmm...


well... not long after tat... bru i ushar page dia... cursor bawah... ada 1 post yg aku post kat wall dia xde.... deleted ke?ermm tah la...mls nk pk.... cume yelah...terasa gak laa.... tp xpe lah..page dia..wall dia...xkesah la....


back to erin's page... i wrote sumtin at her wall -----:


Reen NaZreen love u~ u're the only one tat understands me..n be there wen i needed u~ when u're sad...dont knw why..but i felt n faced it too... same time..same day..like today.... erkk.. myb we're really twins after all... huhu js hope..we're both..can thru tis all~ ♥ u
12 minutes ago


~ well dik.. seyesly i cud feel wat u felt.... xpelah kite seksa..kite sedih..asalkan org lain bhgia.... xpelah kalo kite ngalah..asalkan org lain senang.. kite xkan blh nk owg suke apa yg kite wat..n xsume org leh paham kite.... asalkan org yg kite sayang tu happy..bhgia..ckup laa...


bicara semakin kelu...

mudah menyayangi....

tp sukar disayangi....

mudah memberi...

tp sukar diterima....


apa yg ada..hanya tinggal nama....

Jun 16, 2010

Does it worthed?

does the pain weight out the pride..? and im lookin for a place to hide?did someone break my heart inside? im in ruins.... when im at the end of the road..and i've lost all sense of control..and my thoughts had taken their toll, wen my mine break the spirit of my sold..my faith walks on broken glass..and the hangover doesnt pass..nothing's ever built to last.. im in ruins...wen its time to live and let die...and i cant get another try..sumthing inside this heart has died...im in ruins....
as much as i love this song..its relates to me... when u feel like u're walking alone and there's no one besides u..the only thing in ur mind will be empty.. givin up ur hope and soul.. hurmm.. at this very moment... i just want to rest.. and rest all mylife.. im so tired... so weak.. barely cant stand on my feet.. but wen open up my eyes...i saw peoples that i love.. crying..can see the sadness in their eyes.. n once again.. im making ppls that i love sad.. knowing the truth of mylife..makes me feel useless.. hopeless... if there any chance and time for me to make up what i've left... to fullfill my dreams...
ermm feel not so well now.. will cont later~~

salam......

Jun 15, 2010

You ToOk mY LovE

Now this be the last time you did me wrong
No more laying up in your arms
No calling, saying you want me back
I'm packing my bags, what you think about that?

Stayed at home like a good girl do
But Tonight baby you got me sad and blue
I just heard about the girl in your car, y'all kissing at the bar
Got me crying

Ohhh, you got me hatin' on the club'
Cause you took my love
Oh you took my love
Now you got me like whoahhh
You got me hatin' on the club'
Cause you took my love
Why'd you have to take my love

And you can be mad at me all you want
I ain't coming in, I'll be waiting out front
Coming out the door with your girlfriend
You did me wrong boy tell me where our love went

Stayed at home like a good girl do
But Tonight baby you got me sad and blue
I just heard about the girl in your car, y'all kissing at the bar
Got me crying

Ohhh, you got me hatin' on the club'
Cause you took my love
Oh you took my love
Now you got me like whoahhh
You got me hatin' on the club'
Cause you took my love
Why'd you have to take my love
Whoahh

Now this is the sound of a broken heart
There's only one reason why we're apart
She never woulda made it to your car
If it wasn't for the club, I'd still have my love
We would still have us
I'd still have my love
We would still have us
But now we're like whoahhhh

Ohhh, you got me hatin' on the club'
Cause you took my love
Oh you took my love
But now, now we're like whoahhh
You got me hatin' on the club
You took my love
Oh you took my love

totally lost!!


generally ..ppl arent tat honest with us


xtaw la if its jst my feeling or wat but i felt it.


tah laa... fighting with my self...


struggle with my self to not think abt -ve things


im so sick of it sumtimes


rase cam im having skezofrenia pn ade...iskkkkkkkkkkkk


think abt yg bukan2...


think abt dark thing je


im so lost...


damn lost...


ppl tat i trust... back stabbed me


ppl tat i love... ignored me


ppl tat i knw... is drifted away frm me


u knw how hard tis is???


have u ever feel like tat?


have u??

Jun 14, 2010

Hear What i Say



Tell me......


and


I will forget......



Show me......


and



I may remember.......



Involve me......



and



I will understand!!!!!

Ku CiNTa Kau aPa aDaNyA

Kau boleh acuhkan diri kudan anggap ku tak ada
Tapi tak kan merubah perasaan ku kepada mu
Ku yakin pasti suatu saat...
Semua kan terjadi..
Kau kan mencintai ku dan tak akan pernah melepas ku
Aku mau mendampingi diri mu
Aku mau cintai kekurangan mu
Slalu bersedia bahagiakan mu...
Apapun terjadi ku janjikan aku ada.
Kau boleh jauhi diri ku namun ku percaya
Kau kan mencintai ku dan tak akan pernah melepas ku

Aku mau mendampingi diri mu
Aku mau cintai kekurangan mu...
Aku yang rela terluka
Untuk mu selalu....

SEPi of LiFE


Assalamualaikum~


its a another boring day of my life...


it not a big deal for me... i can still breathing~ i mean..if i aint sick la kan...haihh...

there's nothing to write actually..but then..i jst wanted to let out my feelings je...

felt so distractive..... distract frm things i shld do... ermm dont even knw wat im bluffing in here now..huh~!


feeling sick and tired of all those negative thoughts... i am different now... not much thinking bout sumtin tat i shldnt think..erkk watta heck am i talking abt?huhh...jst ignore tis..hurmm...


well.. today we didnt text at all..ermm i mean.. after his last sms said tat he wanna take a nap , he's silence till now..but i kinda understand... never mind...let him enjoy his holiday... he needs tat.. to release his tense... too much work pressure kot..huh~


i jst online at FB and chat with few frens..jst to least my boringness..hahaha ada meh tat kind of ayat?ngeeeee me alrdy merapu here..hahaha


haih.. still got half an hour to go home... and i'll have a fully rest then... ermm...


tmrw is tuesday... .and 2 day after is weekend... time passed by quicker than light~(huh wat a hypebola btl laa..haha)


life is short... fill it with great things while u can... dont ever regret for sumtin tat u've done.. and dont ever turn back for decission tat u've made... life's so precious to neglect it... life's so meaningfull to destroy it.... even if u feels like ur world goes down today... always believe..believe tat there's tomorrow to make it up to....


experiances thought us how to move on...and live tis life in how its supposed... evry misktakes tat we've done..is another correction tat we need to do... and the best reference is our experiances...



Never regret~

CuBaLaH uNtUK sETia

Apalah maumu kasih, kau pilih diriku di dalam hidupmu
Nyatanya kulihat ini, tak bisa kau cuba untuk setia
Sudah cukuplah sudah, ku memberikan waktu
Kau selalu tak bisa mencuba untuk setia...
Yang selalu kuinginkan, yang selalu kunanti
Kau cuba untuk mengerti, apalah arti mencinta
Dan harus kau sadari, bila ingin bersamaku
Jangan cuba kau ingkari, cobalah untuk setia...
Masihkah aku diinginkan, masihkah aku didambakan
Masih ada waktu untukmu bersamamu, akankah kujalani hidup...
Dan harus kau sadari, bila ingin bersamaku
Jangan cuba kau ingkari
Cubalah untuk setia...

Jun 8, 2010




ramai laks yg menyakitkan hati aku arini.... aarrgghhh mencik..






serabut pale otak....






sunyi....






bosan...









sayew rindu dia...tp dia busy....






sayew cume blh merindui dia dlm kesibukan jew..iskkk






sayew windu sume2.....






nape la sayew jao dari org yg sayew sayang?ermmm






iskkk....... cam nak nanes jew... uwaaaaa

~ sakit ku kembali ~


ermm harini tiba2 sakit aku toh mnyerang balik... mmg aku xleh tension... dah 3 malam aku xdpt nk tdo... sungguh mnyakitkan... tp..tpksa gak tahan... hampir 6 bulan dah reda..tp lately ia dtg mnyerang balik.... ermm ya Allah... sempat kah aku? hurmmmm....

rambut aku.. makin hari makin gugur... sib bek x buat rawatan... kalo x..botak la..huhuhuhuhu...

ya tuhan..inikah dugaan Mu pada ku.... aku pohon... ampun pd Mu...


apa jua yg dtg..ku kena tabah.. walaupn sakit nya tuhan je yg taw...


~dan terlerai suda air mata ku~

May 26, 2010

Abang kepada Adik


kata2 hikmat dri abg aku ,joe faisal...
akn aku jadikan panduan in facing tis life...thanks abg...
Mi hargai sangt2...


Joe Black says:
Джо Блэк gado2 dlm bercinta bukan perlu..tp mmg dah jadi asam garam dlm bercinta...utk mengelakkanya kena ada sikap tolak ansur..saling memahami...jujur...toleransi...mempunyai perasaan cinta yg mendalam..pandai jaga hati pasangan kita agar dia tak mudah terasa...pandai menjaga limit kita dlm pergaulan dgn kawan dari berlainan jantina....sedia terima segala kekurangan pasangan kita juga..ber
bercinta tu sepatutnya makin hari makin sayang...makin tk bole lupakan dia...cemburu kena ada pada setiap lelaki terhadap pasangan nya kerana cemburu itu adalah lawan kepada dayus...lelaki dayus diharamkan syurga keatasnya...kalau masa tgh becinta makin benci...makin gadoh...lebih baik cari org lain je...


~ apa yg aku blh amik sbg panduan..aku kan amik..n aku taw..kdg2 abg aku bg nsihat dlm ayat2 sinis dia..hehehhee tp aku paham...n aku trima...thanks bro...


Joe Black says:
haha
mmg
kena jujur mi
saling mempercayai
kalau kita je jujur tp dia tk....tk bole juga
ada cara nak tau kejujuran org
lagi satu
biasanya Tuhan akan tunjukkan kat kita kalau dia tk jujur
kena selalu berdoa pada Allah semoga dimudah kan dlm setiap pekerjaan yg kita lakukan termasuk semasa bercinta
minta petunjuk dan hidayah juga dlm setiap pekerjaan kita
biasanya tk lama...Tuhan akan tunjukan semuanya kalau dia tk jujur


~ Definately right.... ape2 pn.. aku akn buat yg terbaik..xde menda untuk aku sembunyi kan.. demi msa depan aku.... aku beri spnuh nye kepecayaan pd dia.. :P ngeeee



Joe Black says:
mi jgn risau...kalau kita jujur...Tuhan akan balas kejujuran kita..
lelaki baik utk pompuan baik dan sebaliknya
tp mmg...dlm hati tak siapa yg tau
cuma kita bole berdoa je pasangan kite jujur kat
dan kita kena bersangka baik
dan jgn ragu2 kat psngan kite..


~ InsyaAllah.... sume nye ttg +ve issue... aku hormati dan pcaya pd dia..


Banyak yg abg aku dah nshat aku... scara lansung ataupn scara sinis die.. hehehehehe tp aku slesa ngan nasihat2 abg joe..ngeeeee~ dh paham.. .ada yg aku ikut..n ada yg aku dgr jew..hahahahahaha sbb kdg2.. masuk tinge knan..kuar tinge kiri... sowey ek abg..hahahaha
Thank so much once again... love ya bro...

semoga mi kekal jd adik abg smpai bila~ngeee amin

May 25, 2010

25 May 2010

jiwa kacau... bosan... sedih... hurghhhhhhhhh~!!!!! wat happen actly huh???? cant understand tis~! damn messed up~!






huuhhhhhhhh!!!!!!!
dislike today~!!!
feel want to cry ouhhh :'(


damned!!!!

May 20, 2010

Paranoid kah?


Paranoia is a thought process heavily influenced by anxiety or fear... often to da point of irrationality and delusion... paranoid thinking typically includes persecutory beliefs concerning a perceived threat towards oneself. Historically, this characterization was used to describe any delusional state...

well tu la mksd paranoia.. then the question is... am i being paranoid of under certain circumstances? i think i am... im so scare of losing people that i love... n im afraid being alone...
how can i stop this feelin bfore it ruins me...

help me...help me~~~~!!!!

apo nok jadi niee.....

dah lama aku x updating my blog nie...hurmmmm
arini sume serba xkena... xtaw la nape...
letih rase... xleh ke 1 ari tu..bjalan ngan smooth jew?

ape tah yg aku nk mlalut kat sini... idea pn xde dow...
hmm...tp jiwa aku kacau...

xper la...beralih pada next post la plak..

papai~

Apr 8, 2010

Erti Hidup...

Angin kau membawa bahteraku kemana mahumu...
Dikamar daku sering bertanya
Mana tempatku di dunia
Tepuk dada tanyalah selera

Jika daku ingin berjasa
Memberikan hidupku makna
Tepuk dada tanyalah selera

Korus:
Inginku(kiniku) mengenali
Erti hidup yang diberi
Dunia jadi saksi
Liku-likukan ku harungi oh...

Tidak lagi kan aku disitu
Menyaksikan kehidupan berlalu
Kanku kerah darah keringatku

Tiba waktu aku tiada
TIdak akan daku sesali
Daku hidup caraku sendiri

Angin kan ku bawa bahteraku
Kemana majuku
Kini ku berani mengemudi
Kemana ku pergi

Bagai guruh bergegar bumi
Aku tetap teguh berdiri
Penuh pengorbanan yang sejati


** lirik lagu di atas agak sinonim dgn life aku...yg masih tercari erti hidup..

Apr 1, 2010

Love bug~

as i look into your eyes
i see all the reasons why
my life's worth a thousand skies
you're the simplest love i've known
and the purest one i'll own
know you'll never be alone
[chorus:]
my baby you
are the reason i could fly
and 'cause of you
i don't have to wonder why
baby you
there's no more just getting by
you're the reason i feel so alive
though these words i say are true
they still fail to capture you
as mere words can only do
how do i explain that smile
and how it turns my world around
keeping my feet on the ground
[repeat chorus]
i will soothe you if you fall
i'll be right there if you call
you're my greatest love of all
sayang i feel so alive

Mar 28, 2010

Aku Lupa....

ermm.. hari bru leh masuk update my blog.. huhu b4 tis lupe pword n id blog nie... adehhh tu laa...byk sgt bnda nk kena ingt..iskk... tp xpe la.. dh blh login nie.. yay! hehehe....
byk benda yg dh blaku..tah sempt or x aku nk tulis.. tp tula... aku bkn nye reti nk nulis2 ni... xpelah..blasah jew... :D

Jan 27, 2010

ngeeeeeeeee pes time

aku bru re-create my blog.. blog lama dah xactive dahh..
kire freshie gak la... ermm so pape hal.. mtk tnjuk ajar dari korang yg mane dah xpert bab blogging nie..eekeke ciao!